2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Gólyabál a Miskolci Egyetemen

A Gólyabál a gólyák köszöntésének egyik rangos eseménye, az ősszel újrainduló tanév egyik kiemelkedő kulturális és közösségi rendezvénye. Valódi báli hangulatot, igényes programokat, kulturált szórakozást kínál az alkalomhoz illő öltözékben megjelenő hallgatók, a Miskolci Egyetem oktatói és dolgozói, és minden érdeklődő számára. A programok több helyszínen zajlanak, változatos zenei kínálat és színvonalas fellépők gondoskodnak a rendezvényre látogató vendégek szórakoztatásáról.

Ünnepélyesen fogadom!

A Gólyabál elsősorban a gólyákról szól, akik a gólyaeskü letétele után válnak a Miskolci Egyetem polgáraivá. Az estély legünnepélyesebb pillanataiban az újdonsült hallgatók leteszik esküjüket az egyetem rektora, a meghívott vendégek és a bálozó közönség előtt. A megnyitót, a gólyaesküt és a pezsgős koccintást követően a programhelyszíneken több mint tízféle lehetőség közül választhatnak az ideérkezők.

Az előző évek tapasztalatai alapján a kulturált kikapcsolódás és a jó hangulat garantált, mindenki számára tartogat valamit az este, legyen az tanár, öregdiák, felsőbb éves hallgató, családtag vagy szórakozni vágyó érdeklődő. Elegáns helyszín, színvonalas színpadi műsor, elegancia, egyedi szolgáltatások és programok jelenléte biztosítja a bál klasszikus voltát és a vendégek elégedettségét. Különleges élő koncertek és egyéb zenei programok, neves dj-k és stand up comedy teszik emlékezetessé ezúttal is a gólyaünnepet. A nyitótáncból a profi táncosok mellett – Ködmön Formációs Táncegyüttes – a gólyák is kiveszik a részüket, és idén is nevezhetnek a legszebb lányok a BÁL SZÉPE választásra.

 

„Lássam a kezeket, maradjatok gyerekek!”

Az idei programkínálatot a zenei stílusok kavalkádja jellemzi: a klasszikus értékektől kezdve a legnépszerűbb mai modern zenei irányzatokat is felvonultatja. A bálnyitó „hivatalos” percek után a díszaulában nagyszabású koncertek kapnak helyet. Először a magyar zene utazó nagykövete, Kovács Kati lép fel. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, énekesnő, színésznő, dalszerző a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő, mára már legendás énekes egyéniségének számít. Ugyanezen a helyszínen fantasztikus hangulatú multikulturális zenei élményekre készülhet a hallgatóság az elektro-etno hazai élcsapata, a Balkan Fanatik koncertjén. A nem mindennapi nagyszínpadi bulira a „pontot” Dévényi Tibi bácsi klasszikusok slágereiből álló labdadobálós kívánságműsora teszi fel.

A másik fő helyszínen, az előcsarnokban a székesfehérvári fiatalokból álló zenéjében a jazz, a pop és a funky stílusjegyeit ötvöző Peet Projekt nevű formáció köszönti elsőként a bálozókat. A zenekar repertoárja a dallamos és lendületes saját szerzemények mellett egyedi megszólalású és hangszerelésű feldolgozásokat is tartalmaz.

Ezen a színpadon a bál egy különleges produkcióval folytatódik: a hazai popszíntér egyik egyedülálló szereplője, a Kelemen Kabátban lesz látható, hallható. Számtalan jól ismert, rongyossá játszott dalt, klipet és teltházas koncertet tudhatnak maguk mögött, sikerük titka a humoros, pimasz dalszövegek és a sokszínű zenei hangzásvilág ötvözetében rejlik.

Az előcsarnok zenei programját kitünő hangzásban, fiatalos lendülettel és sokszínű repertoárral a Farkas Family Band zárja, a tánc itt (is) kötelező.

A trendi klubzenéknek s egyben népszerű gólyabáli táncpartinak egy harmadik helyszín, a jogászépület földszinti folyosója – a ME-HÖKKENTŐ – ad otthont, a lemezjátszót idén is DJ Franky és Michael pörgetik.

 

Emberek, humorra fel!

A jogászépületben a XXI-es előadóban az OTP jóvoltából a Dumaszínház tagja, a Showder Klub egyik állandó fellépője, az egyik legnagyobb DVTK szurkolóként számon tartott híres miskolci humorista, Aranyosi Péter stand up comedy előadása teszi próbára a rekeszizmokat.

 

A zene a tánc és a humor mellett a résztvevők indulhatnak, szavazhatnak a Bál Szépe választáson és értékes nyereményekért szállhatnak harcba a tombolán, valamint a DIÁKHITEL-játékon, és akár még házasságot is köthetnek.

 

A Miskolci Egyetem hallgatói kedvezményesen juthatnak belépőkhöz, a 20.00-ig érkező gólyák pedig még további kedvezményekben részesülnek.

 

Mindenkinek ott a helye az universitas és a város egyik legnívósabb rendezvényén! A szervezők nem csupán az egyetemi diákságot várják; alkalomhoz illő öltözetben bárki részt vehet a báli szezon egyik nyitó rendezvényén. Kapunyitás: 19 órakor!

 

Helyszínek és programok 2014-ben

ELŐCSARNOK

19.00–22.00 Vendégváró muzsika

22.00–23.30 PEET PROJECT-koncert

23.30–00.00 Bál Szépe választás eredményhirdetése, tombola

00.00–01.30 KELEMEN KABÁTBAN-koncert

01.30–03.00 FARKAS FAMILY BAND-bulizene

 

DÍSZAULA

19.00–20.00 Vendégváró muzsika

20.30–21.00 Ünnepélyes megnyitó, gólyaeskü, nyitótánc

21.00–22.30 KOVÁCS KATI-koncert

22.30–23.00 Bál Szépe választás; bemutatkozás

23.00–00.30 BALKAN FANATIK-koncert

00.30–03.00 DÉVÉNYI TIBI BÁCSI kívánságműsora

 

JOGÁSZÉPÜLET (A/6) XXI. ELŐADÓ

22.30–23.15 ARANYOSI PÉTER

 

JOGÁSZÉPÜLET (A/6) FOLYOSÓ

23.00–04.00 ME-HÖKKENTŐ DANCE STATION: Frankie vs. Michael

 

TOVÁBBI PROGRAMOK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK: házasságkötés, tombola, Bál Szépe választás, bulifotók, koktélbár, italakciók, DIÁKHITEL-játék.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…