2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Gáspár, Menyhért, Boldizsár: idősek karácsonya Kazincbarcikán

Gáspár, Menyhért, Boldizsár: idősek karácsonya Kazincbarcikán

Kazincbarcika – Megkezdődtek a hagyományos karácsonyi köszöntések a városban. Az első napokban Kazincbarcika városvezetése az idősellátó egységeket keresi fel.

Szép hagyomány Kazincbarcikán, hogy a város önkormányzata Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester vezetésével minden esztendő végén, karácsony közeledtével meglátogatja a szociális és gyermekintézményeket, megajándékozza a nagycsaládosokat és otthontalanokat.

Hétfőn a Szociális Szolgáltató Központ Gyermekek úti Idősek Otthona volt a karácsonyi körút első állomása, ahol a lakók boldog mosollyal várták a vendégeket. A műsor és a hangulat igazán meghitt volt, olyan, amiről sokan – akik egyedül élnek – csak álmodni mernek. Ezt követően a szomszédos Gondozóházban folytatódott a karácsonyi körút, ahol – akárcsak az Idősek Otthonában – a Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskola diákjai adtak csodálatos ünnepi műsort a szépkorúaknak.

Mindkét házban nagyon várták az ünnepi pillanatot, az idős emberek a gondozókkal együtt meghatódva, könnyes szemmel hallgatták a diákok műsorát.

Klimon István meleg hangulatú köszöntőjében a közösség nagyszerű erejét emelte ki, köszönetet mondva az idősek egész életében végzett munkájáért, melyet gyakran a városért végeztek fáradhatatlanul. A megható karácsonyi ünnepséget a Gondozóházban Pálóczy János bácsi csodás ünnepi éneke, majd az ajándék bontás közös öröme zárta.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…