2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Főállású Angyalok a digitális oktatásért

A Vodafone Magyarország Alapítvány idén is meghirdette Főállású Angyal Programját, amelynek nyertesei a Vodafone Magyarország Alapítvány jóvoltából egy éven keresztül havi bruttó 400 000 forintos fizetést kapnak. A jövendőbeli Angyaloknak ezúttal egy, a gyermekek és az egész társadalom jövőjét meghatározó probléma megoldásában kell segíteniük.
Idén olyan projektekkel lehet jelentkezni, amelyek illeszkednek a Vodafone Magyarország Alapítvány Digitális Iskola Programjának stratégiájához és támogatják azt. A program célja, hogy versenyképes digitális tudáshoz segítse a hátrányos helyzetű gyermekeket, és felszámolja az elmaradott térségekben jellemző digitális analfabetizmust. Ezekre a problémákra keres megoldást a Vodafone Főállású Angyal Programja, amelyre pályázhatnak például a pedagógusok digitális tudásának fejlesztésére, a diákok digitális eszközhasználatának kreatív javítására vagy a leghasznosabb tanulást segítő applikációk megismertetésére irányuló programok is. A lényeg, hogy a mobiltechnológia bevonásával bármilyen oktatással kapcsolatos kihívásra is keressék a pályázók a választ projektjükkel.

A Főállású Angyal program keretében a Vodafone Magyarország Alapítvány lehetővé teszi a nyertesek számára, hogy egy évig meghatározott közhasznú, közérdekű, illetve jótékonysági feladatokat ellátó szervezetnél dolgozzanak teljes munkaidőben az általuk létrehozott program teljesítése érdekében. A Főállású Angyal program pályázat nyertesei a Vodafone Magyarország Alapítvány jóvoltából egy éven keresztül havi bruttó 400 000 forintos fizetést kapnak, így az Angyalok minden energiájukat programjuk megvalósításának szentelhetik.

A Főállású Angyal programot az új-zélandi  Vodafone hirdette meg először 2002-ben. A Vodafone Magyarország Alapítvány 2008-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, idén hetedik alkalommal hirdeti meg a pályázatot, amelynek keretein belül eddig összesen 30 Főállású Angyal valósíthatta meg kitűzött céljait. A program történetének legismertebb angyala Weisz Fanni modell, aki 2013-14-ben egy éven át a Hallatlan Alapítvány égisze alatt a siketek által használt jelnyelv minél szélesebb körben történő megismertetésén fáradozott.

„Kiemelt céljaim közé tartozott, hogy minél több hallónak meséljek arról, mi történik, ha siket kisbaba születik a családba. Ilyenkor sokan megijednek, nem tudják, mit kell tenni, ezért különösen fontos a jelnyelv minél szélesebb körben való megismertetése. A Vodafone Magyarország Alapítvány Főállású Angyal programja segítségével bejárhattam az országot és rengeteg emberrel ismertethettem meg a jelnyelv hasznosságát és fontosságát. Óriási lépés volt ez nem csupán a jelnyelv népszerűsítése, de a siketek elfogadása felé is” – osztotta meg Weisz Fanni saját tapasztalatait a legfrissebb pályázati kiírás kapcsán.

A pályázat részleteit a vodafoneangyal.inda.hu oldalra kattintva olvashatják el az érdeklődők, amelyre idén először, egy rövid, maximum 4 perces videó elkészítésével lehet jelentkezni. A videókat szeptember 7-ig tölthetik fel a pályázók erre az oldalra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek