2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Felszentelték a tokaji imaházat

Tokajban, az Ady Endre utcán szentelték fel az evangélikus gyülekezet új imaházát. Az egyház a Tokaj városának tulajdonába visszakerült evangélikus templomért és az úgynevezett Generális házért kapott kárpótlási pénz egy részéből vásárolta és újította fel az ingatlant.

Tokajban a 16. század első felében alakult meg az evangélikus gyülekezet, sokáig saját templommal és házzal is rendelkeztek. Ezt az épületkomplexumot tavaly adta át az egyház a városnak, most az úgynevezett kistokaji városrészen szentelték fel új imaházukat. Az Ady Endre utcai épületben parókiát, imatermet és egy bárki által igénybe vehető és pihenésre bérelhető vendégszobát is kialakítottak.

A vasárnap délelőtt kilenc órai istentiszteletek mellett rendszeres programokkal is várják az érdeklődőket az evangélikusok felekezeti hovatartozástól függetlenül. Minden kedden este hattól „FilmKEDD”-et tartanak, ahol a vetítés után lehetőség van a látottak megbeszélésre is. A csütörtökön délutáni bibliaórán pedig egy-egy szentírási igeszakasszal foglalkoznak részletesen. Az egyházközséget Asztalos Richárd lelkész vezeti.

A fotón: Sándor Frigyes esperes, dr. Fabiny Tamás az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke és Asztalos Richárd lelkész

Erdős József

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek