2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Fedor Vilmos: Miért Miskolc?

„A mi generációnk legfőbb felelőssége, hogy ebben az információ-dzsungelben tisztán tartsuk a tudható, látható értékeinket, ne engedjük, hogy idővel por vagy másfajta lepedék fedje el a város kulturális javait.

Érjük el, hogy a nagyszerű elődök által létrehozott alkotások megőrződjenek és gyarapodjanak; a város organikus fejlődése ne torpanjon meg.
Fedor Vilmos szubjektív naplójában Miskolc értékkel teli múltjából, jelenéből 63 epizódot írt le, azért hatvanhármat, mert a szerző ennyi éves. „- írja Borkúti László, a „Miért Miskolc?” könyv szerkesztője előszavában.

A Bíbor Kiadó gondozásában megjelent könyvet, tegnap mutatták be a Vigadóban. A könyvbemutatón Müller Péter Sziámi – aki anyai ágon miskolcinak vallja magát – kérdezett a szerzőtől, s Seres Ildikó színművész olvasott föl válaszokat a 63-ból. S melyek a válaszok a Miskolcot szerető, kívülről-belülről ismerő Fedor Vilmostól? Mindaz a gyönyörűség amely körülvesz minket, mindazok az emberek akik hírét vitték Miskolcnak, s mindezt megtalálják a 63 ok között, a lokálpatrióta naplójában. Például, mert itt született a Csárdáskirálynő szövegírója, itt indult el az első vidéki villamos, itt állnak Hajós Alfréd híres házai…

A város alpolgármestere, Pfiegler Péter is megköszönte a szerzőnek, hogy olyan történeteket írt meg városunkról, amelyet bizony már csak kevesen ismernek a mai generációból, s ezeknek is lehet itt tartó ereje, amire bizony nagy szükség van Miskolcnak, hiszen eddig csak fogytunk, de most mintha megfordulni látszanának a negatív trendek. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy tudomása szerint készül a szerző újabb könyve, ahol majd tovább folytatódnak az izgalmas legendák.

OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek