2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Farsang a könyvtárakban

Ha február, akkor farsang! Természetesen Miskolc könyvtárai sem maradnak ki a télűző hagyományból.

Elsősorban a gyerekeket várják a témához illő kézműves foglalkozásokra a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár tagkönyvtárai. A Szentpéteri kapui József Attila Könyvtárban például farsangi fejdíszt lehet készíteni a legközelebbi Lurkótanya-foglalkozáson, február 2-án, csütörtökön délután 3-tól 5 óráig.
A diósgyőri Petőfi Sándor Könyvtár kettőt is csavar az ünnepkörön. Szokásos szerdai kézműves délutánjukon először – február 1-jén, szerdán délután 4 és fél 6 között – malackás álarcot készítenek papírból és tojástartóorrból. Másodszor, azaz február 8-án viszont már a kocsonyafarsangra készülve békás kitűzőket alkothatnak a kicsik és nagyok.
Az avasi Móra Ferenc Könyvtárban a legjellegzetesebb farsangi kellék, az álarc lesz a középpontban az alsó tagozatosoknak szervezett foglalkozáson, 7-én, kedden délután fél 2-től. Ugyancsak farsangi álarcok készülnek a Martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtár kreatív csütörtökén, 23-án délután 4 órától.
A II. Rákóczi Ferenc Könyvtár Mesebirodalmában február 25-én, szombaton délelőtt 10–12 óra között szerveznek farsangi gyermekfoglalkozást, amelyen felelevenítik a télűző, alakoskodó népszokásokat, és természetesen kézműveskedéssel is kapcsolódnak a vidám hagyományokhoz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…