2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Farkaskaland a Miskolci Szimfonikusokkal

Újabb gyermekdarabbal lepi meg közönségét a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Február 28-án (vasárnap) délután 4 órától Prokofjev: Péter és a farkas című szimfonikus meséje várja a kicsiket és nagyobbakat a Művészetek Házába.


Egy talpraesett kisfiú és barátai ‒ egy kiskacsa, egy madárka és egy macska ‒,egy aggódó nagypapa és egy póruljárt farkas története elevenedik meg a Művészetek Háza színpadán, február 28-án, a Miskolci Szimfonikusok, valamint a Balázs Győző Református Líceum növendékeinek és szaktanárainak jóvoltából. Az alaptörténet Péterről,a bátor kisfiúról szól, aki a kismadár segítségével kalandos úton jár túl a gonosz farkas eszén. A mű a gyermekek szórakoztatása mellett a zenei nevelésre, a hangszerek megismerésére és megszerettetésére is irányul. A mese szereplőit ezért egy-egy hangszer személyesíti meg: nevezetesen a repkedő kismadár témáját fuvolán, a kacsáé oboán, a macskáé klarinéton, az aggódó nagyapóé fagotton, a farkasé kürtökön, Péteré pedig a vonóshangszereken, míg a vadászok lövéseit az üstdob szólaltatja meg. A történet kicsit szabadabb átiratát Kiss Gabriella készítette, a mesélő szerepében pedig Juhász Judit, bábszínészt hallhatjuk. A zenekart Philippe de Chalendar vezényli.
A Miskolci Szimfonikus Zenekar nagyon fontos küldetésének tekinti, hogy a zenei élményt minél szélesebb korosztállyal megismertesse. A társulat saját ifjúsági programmal is rendelkezik, amely magában foglalja a kismamáknak és babáknak szóló Szív-hang sorozatot, a 0‒3 éves korosztálynak szóló Ciróka babakoncerteket, a kisiskolásokat célzó, interaktív „Játsszunk zenét a szimfonikusokkal!” zenei programot, illetve a Hang-ár címet viselő, a város ifjúsági együtteseivel közös előadássorozatot. Most pedig egy teljesen önálló darabbal lepik meg a jövő zenekedvelő közönségét, különlegességképpen a Balázs Győző Református Líceum mozgókép-animáció készítő, alkalmazott fotográfus és grafikus növendékeinek alkotásaival társítva: ez lesz a Péter és a farkas, február 28-án, a Művészetek Házában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek