2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Farkasházi Réka és Varga Győző gyermekrajzversenyt hirdettek

Farkasházi Réka és Varga Győző gyermekrajzversenyt hirdettek

A Pestújhelyi Gyermekotthonban jártak a sztárok

Gyermekotthonba látogatott Farkasházi Réka és Varga Győző, hogy mosolyt csaljanak a kis lakók arcára. A színésznő és az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagja rajzversenyt hirdetett: a gyerekek azt a feladatot kapták, hogy képzeljék el és alkossák meg Aloe Verácskát.

Színes ceruzák, mosolygó arcok, ötletes alkotások – a Farkasházi Réka és Varga Győző által hirdetett rajzversenynek során a gyerekek kreatív és fantáziadús rajzokat készítettek Aloe Verácskáról, akit a legkülönbözőbb módokon képzeltek el. A kicsik kézügyességüket és képzelőerejüket is megmutatták: egyesek királylányként, mások tündérként, megint mások pedig egy szeretethető mackóként ábrázolták a gyomorpanaszokat gyógyító Aloe Verácskát. A gyerekeknek fél óra alatt készítették el alkotásaikat, a legötletesebbet a hírességek ajándékcsomaggal jutalmazták.

Farkasházi Réka anyukaként és gyerekdalok előadójaként is fontosnak tartja az apróságok jólétét és kreativitásának fejlesztését. „A rajzolás alapvetően a kreativitás fejlesztésére való, ami mindenkiben más mértékben van jelen – épp ezért nagyon nehéz volt a zsűrizés. Az alkotások készítése közben is figyeltük a gyerekeket, hogy mennyire merültek el a feladatban és kinek mekkora élményt jelentett, a legkisebbeket próbáltuk díjazni, hogy ezzel is bátorítsuk őket” – árulta el a zsűri elnök szerepét betöltő színésznő, aki maga is két gyermek édesanyja.

„Kisfiamnak, Bencének is volt egy nagyon jól rajzoló korszaka, a lányom pedig a nagymamája kézügyességet örökölte. Anyósom festőművész, és nagyon sokat rajzolnak, festenek, agyagoznak, nemezelnek együtt a gyerekekkel. A kislányom gyakran ajándékoz kézzel készített meglepetéseket: tegnap például az egyik barátnője szülinapjára festett egy vászonképet” – tette hozzá Farkasházi Réka.

Varga Győző alkotás közben ötleteket adott a gyerekeknek. „Én valódi szuperhősként képzeltem el Aloe Verácskát, aki bármivé képes átalakulni. A figura megrajzolását a gyerekekre bíztam, mert nekik sokkal jobb kézügyességük van, ráadásul hihetetlenül lelkesek és kreatívak voltak. Én csak az orrom elé helyezett tárgyakat tudom lerajzolni, leginkább a kopírozásban jeleskedem” – mondta el az Irigy Hónaljmirigy tagja, aki alkotás közben viccmeséléssel szórakoztatta a gyerekeket.

Farkasházi Réka és Varga Győző közösen értékelte az elkészült rajzokat, a legügyesebbeket pedig értékes ajándékokkal jutalmazták. A rajzverseny végén a gyerekek boldogan fotózkodtak a hírességekkel és a saját maguk által készített alkotásokkal. A legtöbben pedig még autogramot is kértek kedvenceiktől füzetükbe vagy rajzaikra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek