2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Évadnyitó a Radnótiban

2013. szeptember 2-án hétfőn Bálint András igazgató megnyitotta a Radnóti Miklós Színház 2013/2014-es évadát. Említést tett a nagy sikerű nyári erdélyi turnéról, melynek során a Bárány Boldizsár című mesejátékot adta elő társulatunk a dévai és a tusnádfürdői gyermekotthonok lakói és a környéken élő gyerekek, családok számára, ismertette az új bemutatókat, valamint bemutatta a társulat új tagjait, Andrusko Marcellát és Pál Andrást, illetve a Radnótiban gyakorlatozó egyetem hallgatója, Móga Piroskát.

Az idei évadban is négy bemutatót tart a teátrum. Az első premiert (Nemzetközi sikerre való tekintet) Mohácsi István és Mohácsi János írja, ebben részt vesz az egész társulat. A bemutató: október 27. Az évad második új darabja Ibsen: Hedda Gabler című műve, a címszerepben Petrik Andreával, rendező: Valló Péter, bemutató: december 22. Harmadik bemutatóként Schnitzler: Anatol és a nők c. darabja kerül műsorra Bálint András rendezésében, Pál András és Schneider Zoltán főszereplésével március 2.-án Az utolsó bemutatót, Csehov Platonovját Alföldi Róbert rendezi, melyet május 11-től láthat a nagyközönség.

Bálint András elmondta még, hogy a társulat szeptember 14-én a Bukaresti Nemzeti Színházban visszatérő vendégként lép fel a Vágyvillamos című darabbal. Krizsó Szilvia Libikóka c. sorozata is folytatódik az új évadban, az október 30-i előadás két vendége Závada Pál író és Kulka János színművész lesznek.

A színház a nagy sikerű beavató programját is továbbviszi. Az előadások előtt tartott félórás Ráhangolónak kulisszajárással egybekötött diákváltozatára középiskolás osztályokat, a havi műsorban feltüntetett Ráhangoló beszélgetésekre és Vasárnapi Szalonokra pedig minden érdeklődőt várnak.

Fotó: Radnóti Színház

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…