2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Évadnyitó a Miskolci Szimfonikus Zenekarnál

Megnyitotta 2011/2012-es zenei évadát a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Sokszínű koncertkínálatot és magas színvonalú játékot ígér a zenekar a miskolci közönségnek. A Miskolci Szimfonikus Zenekar évadnyitó társulati ülésén Kovács László, a zenekar művészeti vezetője mutatta be a 2011/2012-es zenei évad koncertkínálatát. A karmester elmondta, hosszas szakma egyeztetés után állt össze az idei program, melynél az a cél lebegett előttük, hogy sokszínű, egyedi és színvonalas programokat kínáljanak a miskolci közönségnek. A művészeti vezető szerint a zenekar magas színvonalon helytáll különböző zenei műfajokban is, amit az idei műsorkínálattal is bizonyítani fognak.

Az érdeklődők az idén is a Mesterbérlet, a Népszerű Zenei Esték Bérlet és a Szezonbérlet közül választhatnak, de számos bérleten kívüli koncerttel is várják a zenekedvelőket. Folytatódnak a műfaji kalandozások a Klazz sorozatban, lesznek interaktív gyerekkoncertek, közkedvelt Promenád műsorok, karácsonyi koncert a Ghymes együttessel, újévi koncertek, és még sorolhatnánk. A Miskolci Szimfonikus Zenekar októberben a németországi Marktoberdorfban, jövő tavasszal pedig a svájci Richterswilben ad majd koncerteket.
Szabó Péter, a zenekar igazgatója elmondta, elfogadta a zenekar meghívását többek között Lilya Zilberstein is, akit napjaink egyik legjelentősebb zongoristájaként tart számon a nemzetközi zenei világ, a zenekart pedig Oliver von Dohnányi, Aldo Sisillo, Kocsis Zoltán és Héja Domonkos is vezényli majd a jövő évad során.

A következő évad különlegessége a Művészetek Háza ötéves születésnapjára szervezett programsorozat, amelyen a zenekar ismét megmutatja sokoldalúságát. A programsorozat nyitókoncertje szeptember 9-én, pénteken lesz a Művészetek Házában, Ezek mind mi vagyunk- Műfaji kalandozások a Miskolci Szimfonikus Zenekarral címmel. Szeptember 10-én, szombaton, az évad első gyerekkoncertjére várják a legkisebbeket.

Szabó Péter
szólt arról is, hogy mintegy 58 millió forintot zároltak a zenekar költségvetéséből, ami komoly nehézséget jelent az intézmény működésére nézve.

A társulati ülésen Kiss Gábor, a Polgármesteri Hivatal Humán Főosztályának főosztályvezetője is részt vett.  Kiss Gábor hangsúlyozta, hogy igyekeznek a szűk keretek között is biztosítani az intézmények működőképességét, és a magas színvonalú szakmai munka feltételeit. Kiss Gábor felvázolta a nehéz körülmények hátterében álló összefüggéseket és kiemelte, hogy mindezek ellenére elsődlegesnek tekintik a közszférában dolgozók béreinek rendszeres kifizetését.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…