2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Esztelen szerelem, „eszes” regény

S. C. Stephens Esztelenül-trilógiájának első kötete, az Esztelen átmenet egy romantikus regény, és egy manapság meglehetősen trendinek számító erotikus „love story” között – méghozzá a jobbak közül való. Nem viszi túlzásba a szexuális részeket (bár azért bőven akad), és a romantikus vonások közül is a fogyaszthatóbbakat őrizte meg a szerző. És bár nem számítok a műfaj legnagyobb rajongójának, még azt is sikerült elérnie, hogy kifejezetten érdekeljen a sorozat többi része is.

Egy huszadik század eleji autógyár is megirigyelhetné azt a sebességet és hatékonyságot, mely futószalagon szállítja hazánkba is az abszolút kortársnak számító (szinte még meg sem száradt a kéziratokon a tinta – már ha nem laptopon írja őket az aktuális szerző) romantikus és erotikus könyveket. Már korábban is jellemző volt ez a trend, de az Árnyalat-trilógia kirobbanó sikerét követően még erősebb lett a 18+-os (és az éppen csak kicsit visszafogottabb regények dominanciája.

Na, de hanyagoljuk kicsit az ilyen szakkifejezéseket, a legtöbben, gondolom, úgysem ezekre az elemzésekre kíváncsiak – nézzük inkább S. C. Stephens Esztelenül-trilgóiája első kötetét, az Esztelent. A történet (elejének) középpontjában Kiera és Denny szerelme áll, ám két hónapra elválnak egymástól, mivel Denny egy másik városban kap munkát. Így a lány kettesben marad a barátja rocker haverjával (lakótársával) – és innentől a dolgok mennek a maguk útján.

A legtöbb ilyen jellegű könyv, mint ahogy azt már többször kifejtettük, a végletekig üres karakterekről szól – erre már számos példát láttunk. Szerencsére ezúttal erről nincs szó, ugyanis a három főszereplő, ugyan sablonosak, de azért többé-kevésbé életszerűek. Sőt, Kellan (a rocksztár) esetében még talán túlzásba is esik a szerző: a tipikus, nőket kihasználó rosszfiú alakját egy csomó „megnemértettművészes” vonással is felruházza, pedig higgyétek el, lányok, a rosszfiúk a legritkábban ilyenek.

Ráadásul a szerelmi háromszögről szóló alaptörténet miatt a folytatás sem veszik érdektelenségbe: ezúttal aligha csupán egy fiú és egy lány unalmas pávatáncát kapjuk a következő részektől, hanem inkább Kiera ingadozásának köszönhetően változatosabb lehetőségek állnak a szerző rendelkezésére. És bár az sejthető, hogy a lány aligha fog két szék közül a pad alá esni (pedig…), ezúttal tényleg nem egyértelmű a folytatás. Rövid távon a vonzó rosszaság nyert – de mi lesz később?

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek