2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Eszmecsere az Arttér-ben

Eszmecsere az Arttér-ben

Eszmecsere az Arttér-ben„A nagy találkozások, parázs viták és barátkozások, beszélgetések helyszíne a Feledy-ház. Művészeket, építészeket, újságírókat, költőket, írókat – kreatív alkotókat várunk minden korosztályból az arttérbe kéthetente szerdánként, egy kis szellemi felüdülésre” – így szólt Czikora Ágnes televíziós kollégám meghívója, s miután a téma ezen a héten szerdán a zsenialitás és az őrültség közötti határok feszegetése volt, így felettébb érdekelt a beszélgetés. Tavaly szeptemberben indult útjára ez a kezdeményezés, amely a korosabb résztvevőkben a hajdani miskolci Művészklub hangulatát is idézi.

Köszöntésképpen jazz szólt. Öt fiatal, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz- tanszakának tehetséges hallgatói pörgették föl időről időre a hangulatot.

A beszélgetés mottója Albert Einstein gondolata volt: „Zsenialitás és őrültség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.” Ehhez fűzték hozzá a résztvevők saját gondolataikat, hallhattunk Radnóti és József Attila verset, beszélgettünk zenéről, képzőművészetről, feltalálókról, az alkotás öröméről s a benne rejlő szenvedésről feszültségéről.

Czikora Ágnes két hetente szerdán, újabb és újabb ötlettel várja azokat, akik jó társaságban, kellemes muzsika mellett szeretnének gondolatokat cserélni egy-egy érdekes témáról.

-obe-

Eszmecsere az Arttér-ben Eszmecsere az Arttér-ben

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek