2024. 05. 9. csütörtök

Gergely
1 EUR 389 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Eötvös József-díjas a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja

Eötvös József-díjas a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja

Eötvös József-díjjal tüntette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Prof. Dr. Illés Bélát, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának dékánját az idei pedagógus napon, június 1-jén Budapesten.

Mint ismeretes, a díj azoknak a kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak adományozható, akik oktató-nevelő munkájukkal és szakmai pályájukkal tanúbizonyságot tettek a pedagógus élethivatás mellett.

Prof. Dr. Illés Béla, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának dékánja, az Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszék vezetője. A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével a múlt év nyarán kitüntetett professzor a szállítóberendezések tervezési módszerei, a karbantartás, a minőségbiztosítás logisztikája és a logisztikai hálózatok terén végzett több évtizedes tudományos kutatói munkássága, oktatói és szakmai- közéleti tevékenysége elismeréseként vehette át a kitüntetést.

Illés Béla professzor Prof. Dr. Cselényi József iskolateremtő tevékenységét nemcsak folytatja, hanem azt megújítva nemzetközileg is elismert tudományos logisztikai iskolát vezet az Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszék keretei között. Érdemei elismeréseként az Ukrán Tudományos Akadémia Szállítóberendezések és logisztika tagozata 2011. június elején tagjainak sorába választotta

Az egyetem az Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszékékkel közösen 2010-ben indította útjára a Közép-európai Logisztikai Konferencia rendezvénysorozatát. A szakmai fórum hat ország felsőoktatási intézményei és vállalatai számára teremt találkozási lehetőséget évente egy alkalommal, a hat ország valamelyikének szervezésében. Az első ilyet Miskolcon rendezték, a másodikat Lengyelországban, Czestochowaban. A határokon kívülre vezető aktív szakmai kapcsolatokból a hallgatók is profitálnak.

Illés Béla tagja a Logisztikát Németül Oktató Professzorok szövetségének, a CNAM (Párizs) európai logisztika kompetencia képzés magyarországi felelőse. Részt vesz abban a német-kubai-magyar együttműködésben, mely a logisztikai minőségbiztosítás szakterületén magyar, német, spanyol és angol nyelvű tananyagfejlesztésre köttetett.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek