2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Emléktáblával emlékeznek

A Borsod-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Igazgatósága és az Egészségügyi Szakdolgozók „Fehér Szív” Alapítványa közösen úgy döntött, hogy emléket állít a miskolci Egészségügyi Szakiskolának, tekintettel arra, hogy az iskola épülete  megújult, és ettől az évtől a Sebészeti Osztály részeként működik tovább. A miskolci Egészségügyi Szakiskola 1957-ben nyitotta meg kapuit, és folyamatosan működött 2002. nyaráig. Több száz és több ezer ápolót, csecsemő és gyermekápolót, röntgenasszisztenst, műtősasszisztenst, intenzív terápiás szakápolót, stb.-t képzett ki a magyar egészségügy számára, a betegek ápolására és ellátására. Az iskolához szorosan hozzátartozott az 1959-ben megnyílt kollégium, amely 150 férőhellyel rendelkezett. Ugyanebben az épületben 1986-tól működött az Egészségügyi Főiskola.

A miskolci Egészségügyi Szakiskola már Ferenczi Sándor nevét viselt, amikor 2002-ben fuzionált a másik egészségügyi szakközépiskolával, majd 2007-ben a volt Korányi Egészségügyi Szakközépiskola Szigethy úti épületébe költözött, és napjainkra lett Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium.

A miskolci Egészségügyi Szakiskola igazgatói voltak:

1957.09.01-től                Szakács Ferencné, Magdi néni

1980.08.16-tól                Trembóczkiné Lukács Mária (aki maga is szakiskola hallgató volt)

1991.08.01-től                Dr. Zsúdel Lászlóné, Margit

Ebben az iskolában is neves tanárok, orvos szakemberek dolgoztak, akik az ápolói hivatásra készítették fel a fiatalokat, kezdetben az idősebbeket, majd 1975-től a 14 éves tanulókat is. A mi kórházunkban is nagyon sok volt szakiskolás diák dolgozik még, de már nagyon sokan a nyugdíjas éveiket töltik.

A régi egészségügyi szakiskolai diákjai és tanulói a most felavatásra kerülő emléktáblával emékeznek az elődökre, a régi iskolára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek