2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Emléktábla avatás a Múzsák Kertjében

A Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum Feledy-házában június 8-án, szerdán délután 17 órakor kerül sor a Művészeti Szabadegyetem, az arTTér és a Vendégségben a Múzsák Kertjében sorozatok záró rendezvényére.

A versekkel és zenével átszőtt kötetlen beszélgetés során a civil összefogással és Miskolc Város Önkormányzatának támogatásával kialakításra
kerülő Múzsák Kertjében felavatjuk az első emléktáblát, amely a városunkban élt és alkotott képzőművészek előtt tiszteleg.
A márványtáblát jelképesen az utódok képviseletében Horváth Kinga grafikusművész és Pirint Andrea művészettörténész leplezi le.

Közös koszorút helyez el Bán András műkritikus, a múzeum igazgatója, Rostás László a város főépítésze, a Múzsák Kertje Alapítvány és a MIKOR Csoport nevében Kavecsánszki Gyula festőművész és Kákóczki András művészettörténész, Czupper András a lillafüredi István Nádor Borlovagrend elnök-nagymestere, a Gömörország Egyesület nevében Koncz Károly György és Rimai Balázs István.

Az alapító Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Miskolci Területi Csoportját Bodonyi Csaba elnök és Dobrik István ügyvezető elnök képviseli.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek