2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Emlékezés a ROCKMÚZEUMBAN Tunyogi Bernadettel

„A halottak az élők emlékezetében élnek tovább”
(Cicero)
2013 – ban B.Tóth László rádiós műsorvezető megalapította a magyar Rockmúzeumot,  amely 810 négyzetméteren állít emléket a magyar rockzene elmúlt ötven évének.

2014. november 2-án Tunyogi Bernadett énekesnővel közösen 10 órától 20 óráig Nyílt Nap keretében az Égi Zenekar Zenészeinek emléke előtt tiszteleghetnek a résztvevők és a rendezők.

A múzeumban kiállításra került a 2008 -ban elhunyt Tunyogi Péter, a legendás P.Mobil énekesének fellépőruhája és relikviái mellett, Radics Béla híres szamurájfejes pólója, Szörényi Levente első és egyik utolsó gitárja, az Omega első füstgépe,  – gitárok, orgonák, dobok, erősítők, orsós magnók, fotók – régi EDDA-, Beatrice, Fonográf-, Piramis-, Omega, és természetesen P. Mobil plakátok.

MagyaRock Hírességek Csarnoka az angyalföldi RaM Colosseumban. Az állandó kiállításon a hatvanas évek elejétől mutatják be a magyar rockzene történetét korabeli plakátok, fotók, hangszerek, zenészrelikviák segítségével. Tunyogi Bernadett november 2-án személyesen mesél és vezeti körbe az érdeklődőket a rock történelem emlékein, melynek ő gyermekként és fiatal tinédzser lányként részese volt.

„A rajongók szeretetét édesapám és a zenéje iránt, csak ma felnőtt fejjel fogom fel teljesen. Hiszen akkor megélni nekem, mint kislánynak sokszor nehéz volt. Ott aludtak éjszakákat a kapunk előtt, követtek az iskoláig, fotóztak és közben kérdezgettek, hogy csak egy új hírt megtudjanak róla. Ez mai szemmel nézve is igazi sztárságnak mondható. Később nagy megtiszteltetés volt nekem és a mai napig örömmel tölt el, hogy apu kollégáival együtt énekelhettem. Ezen a napon kollégákkal emlékezünk, és most már nekem is könnyebb beszélni apu haláláról. Köszönöm B.Tóth Lászlónak, hogy megálmodta és létrehozta ez a múzeumot, nagyon jó érzés…” – nyilatkozta az énekesnő, aki tavaly saját koncertjén „duettet” énekelhetett a technika segítségével az édesapjával és hamarosan Tunyogi Péter saját számai is újra felcsendülnek általa újra hangszerelve. De a Rock mellett színházi fellépéseinek is eleget tesz a színésznő – énekes anyuka, hamarosan a szolnoki színház egyik új darabjában a Sztárcsinálókban láthatja a közönség, és novemberben a RaM Colosseumban az EDDA – A Kör musical-ben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek