2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Elűzték a telet Bükkaranyoson+ VIDEÓ!

Ma,  második alkalommal rendezték meg Bükkaranyoson a Télűző mulatságot. A vidám hangulatú programok már reggel elkezdődtek, és az idő is kedvezett az aranyosiaknak, hiszen Miskolcot köd borította, itt viszont szikrázó napsütés volt. Délelőtt Nagy Lajos polgármester köszöntötte a résztvevőket, s azt is elmondta, hogy a rendezvényt a Mezőgazdasági Minisztérium támogatta, valamint sok-sok helyi vállalkozás.

A köszöntő szavak után a kisbíró ismertette a rendezvényen zajló versenyeket is. Volt szabadtéri forralt bor készítő-, házilag készült savanyúságok  versenye, valamint a Bükkaranyosi Pálinka Mustra. Az óvodások és iskolások jelmezebe öltözve érkeztek, és bemutatták a programjaikat is.

A borversenyre családok, baráti társaságok neveztek, a savanyúságok versenyére pedig minden háziasszonyt vártak. A nyertesek Tállai András államtitkártól, a terület országgyűlési képviselőjétől – aki részt vett a rendezvényen, s nem érkezett üres kézzel, – még különdíjat is kaptak. Senki sem maradt éhen és szomjan, hiszen jóféle hurka, kolbász sült, és finom forralt bort is kínáltak.

A kulturális program is jókedvű és gazdag volt, Maksa Zoltán humorista, majd a Tényleg zenekar és az Írígy Hónaljmirigy szórakoztatta a nagyérdeműt. A rendezvény végén pedig elégették a szalmabábút ezzel is jelezve, hogy elűzték a telet.

OBE-OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek