2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Elkezdődött az Operafesztivál Miskolcon

A hagyományos nyitóparádéval, utcatánccal, majd az ezt követő nyitóhangversennyel  kezdődött tegnap  a „Bartók+Verdi 2011” Miskolci Nemzetközi Operafesztivál.
A 11. nyitóhangverseny előtt a Miskolci Nemzeti Színház foyerjában, „Liszt Ferenc élete – Magyar és európai” címmel a Liszt Ferenc Emlékmúzeum poszterkiállítását Eckhardt Mária, az emlékmúzeum tudományos igazgatója nyitotta meg.

A csütörtöki nyitóhangversenyt hagyományosan a Miskolci Nemzeti Színházban tartották, ahol Kriza Ákos polgármester, – aki biztosította a közönséget, hogy jövőre is lesz fesztivál – majd Bátor Tamás fesztiváligazgató köszöntője után kezdetét vette a koncert. A Budapesti Filharmónia Társaság Zenekarával, Kelemen Barnabás hegedűvész virtuóz előadásában hallhatott a nagyérdemű, Bartók műveket. Serena Farnocchia és Jorge Lagunes operaénekesek pedig népszerű Verdi operákból énekeltek, nagy sikerrel. A zenekart Győriványi Ráth György vezényelte a nyitókoncerten.  A Bartók rádió is közvetítette a megnyitó előadást.

A fesztivál a komolyzenei programok mellett számos ingyenes szabadtéri rendezvénnyel és egyéb eseménnyel, például filmvetítésekkel, kiállításokkal, könnyűzenei előadásokkal várja a borsodi megyeszékhelyre látogatókat június 19-ig.

Fotó:MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek