2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Elhunyt Bajor Imre színművész – Horváth Ádám és Litkai Gergely méltatása

Elhunyt Bajor Imre színművész – Horváth Ádám és Litkai Gergely méltatása

Bajor Imre derűs, mindig felkészült, nagy munkabírású művész volt – emlékezett az MTI-nek a szerdán elhunyt művészre Horváth Ádám rendező, a Szomszédok című teleregény író-rendezője.

Bajor Imre Oli, a fodrász szerepét játszotta a sorozatban, itt hangzott el az általa kitalált köszönés, a „Csóközön”, amely olyan nagy tetszést aratott, hogy országjáró önálló estjének is ezt a címet adta.
Horváth Ádám elmondása szerint minden napra, amikor együtt forgattak, szívesen emlékszik vissza. Felidézte, hogy Frajt Edit színésznő meghívására nézte meg a Hyppolit, a lakáj 200. előadását és ebben látta Bajor Imrét.
„Ekkor határoztam el, hogy erre a színészre muszáj kitalálni egy figurát. Így született meg Oli úr, aki a maga furcsaságával együtt nagyon népszerű lett” – fogalmazott a Kossuth-díjas rendező.
Mint mondta, Bajor Imre ezzel a szereppel lett igazán népszerű és ismert. „Ezért kaptam tőle egy kazettát, amire az van ráírva, hogy második szülőapámnak örök szeretettel és hálával”. Véleménye szerint Bajor Imre a munkán kívül inkább visszahúzódó ember volt, ezért is élt szívesebben vidéken, de nagyon szerette a társaságot, ilyenkor mindig ragyogott és jókedvű volt.
Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője arról szólt, hogy sokat dolgozott együtt a Rádiókabaréban Bajor Imrével, aki nagyszerű komikus volt. „Több generáción áttekintve, hozzá hasonlót nehezen fognak találni” – hangsúlyozta.
Visszaemlékezett arra, hogy Bajor Imre mindig támogatta a fiatalabb pályatársakat, előadta írásaikat, segítette beilleszkedésüket. „A karrieremet kicsit neki is köszönhetem, szinte végigkísérte humorista pályafutásomat a kezdetektől” – fogalmazott Litkai Gergely. A Bajor Imre játszotta karakterek közül kiemelte Ede bácsit (Én, a Gyula meg a Tóth Ottó), Oli urat és a Falugyűlés tanárnőjét, amelyek „mind meghatározóak voltak” Bajor Imre pályafutásában.
Bajor Imrét szerdán 9 óra 45 perckor, életének 58. évében érte a halál. A művész régóta szenvedett daganatos megbetegedésben.

MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek