2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Együttműködés a Parádi Kórház és a Miskolci Egyetem között

Együttműködés a Parádi Kórház és a Miskolci Egyetem között

Együttműködési megállapodást kötött a Parádfürdői Állami Kórház és a Miskolci Egyetem. Az együttműködés keretein belül a Kórház és az Egyetem ötvözni kívánja a gyógyító, kutató és oktató tevékenységet a balneológia, illetve a balneoterápia területével.A megállapodást a Kórház részéről Dr. Stumpfné Dr. Rabóczki Anita főigazgató főorvos, az Egyetem részéről Prof. Dr. Torma András rektor képviseletében Dr. Jakab Nóra, oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes, Dr. Kiss-Tóth Emőke az Egészségügyi Kar dékánja és Prof. Dr. Szűcs Péter a Műszaki Földtudományi Kar dékánja írta alá.
Parád több mint 250 éve része a magyar fürdőkultúrának. A jellegzetes illatú és ízű vasas-timsós parádi vizet évszázadok óta használják nőgyógyászati, bőr- és mozgásszervi betegségek gyógyítására külsőleg, és ivókúra formájában.
A Parádfürdői Állami Kórház és a felsőoktatási intézmény közötti együttműködés fő célja olyan közös kutatások megvalósítása, melyek kiterjednek a gyógyvíz hidrogeológiai vizsgálatára, humán-egészségügyi hatásának bizonyítására és a terápiás lehetőségek bővítésére. A kutatások mellett az együttműködő felek vállalják közös szakmai-tudományos programok, képzések, továbbképzések szervezését, és a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán tanuló egészségturizmus-szervező és gyógytornász hallgatók gyakorlati képzését.
A hazai termálvízkincs – köztük a parádi – egészségügyi szempontú hasznosítása nagy lehetőség a betegségek megelőzésben, gyógyításban, valamint a rehabilitációban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…