2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

együtt mozdult az ország a gyermekekért

várakozáson felüli szavazat és rekordszámú nyertes a K&H gyógyvarázs területi pályázatán Az egész országot megmozgatta a K&H gyógyvarázs területi pályázat, amelyen a helyi közösségek dönthették el, hogy a lakókörnyezetükben működő egészségügyi intézmények közül melyik gazdagodhasson a gyermekek mindennapi vizsgálatát és gyógyulását könnyítő műszerekkel, berendezésekkel. A 9 millió forintos támogatás sorsáról közel 240 ezer szavazat döntött, aminek köszönhetően az ország 25 gyermekegészségügyi intézménye, köztük a Hajdúböszörmény Mentőállomás, az Izsófalva Mentőállomás és a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház is támogatásban részesült.

A gyermekegészségügyet 13 éve támogató K&H gyógyvarázs program ezúttal a helyi közösségeket is megmozgatta. A K&H gyógyvarázs területi pályázatán ugyanis szavazatával bárki hozzájárulhatott ahhoz, hogy az egészségügyi intézmények a gyermekek mindennapi vizsgálatát és gyógyulását segítő műszerekkel, eszközökkel vagy akár a közérzetüket javító, vidámabb környezettel gazdagodhassanak. A szakmai zsűri által előzetesen kiválasztott intézményekre három hónapon keresztül a khgyogyvarazs.hu oldalon és az ország 210 bankfiókjában lehetett leadni a voksokat.

A szavazás során megmutatkozott, hogy a gyermekek egészsége sokak szívügye, hiszen a helyi közösségek összesen közel 240 ezer szavazatot adtak le a számukra legfontosabb gyógyellátó intézményekre. Ennek eredményeképpen a Hajdúböszörmény Mentőállomás, az Izsófalva Mentőállomás és a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház is területi nyertesként került ki, akik így összesen több mint egy millió forint támogatást kaptak. Az elnyert összegből az intézmények a gyermekellátáshoz nélkülözhetetlen eszközöket szerezhetnek be.

„Ahogyan mindig vannak beteg gyerekek és születnek új, innovatív eszközök, gyógyító eljárások, mi is arra törekszünk, hogy évről évre valami újat, többet nyújtsunk a kicsik gyógyulásához, testi és lelki egészségük megőrzéséhez. A helyi közösségek egy emberként mozdultak meg, így rekordszámú, összesen 25 gyermekegészségügyi intézményt támogathatunk egyszerre, amire eddig nem volt példa a K&H gyógyvarázs program történetében” – mondta Békési Gáborné, a K&H Csoport klasztervezetője.

„A nyertesek az egyenként maximum bruttó 350 000 forintot olyan mindennap alkalmazható eszközök beszerzésére fordíthatják, mint a véroxigénszintmérő vagy a vénakereső, de most először arra is lehetőséget biztosítottunk, hogy az orvosi műszerek beszerzése mellett a váróterem, a vizsgáló vagy a kórház barátságosabbá, otthonosabbá tételét is megvalósíthassák az intézmények” – tette hozzá Békési Gáborné.

Az összesen közel 9 millió forint értékű támogatás a bankkártya használóknak és a K&H ügyfeleinek és partnereinek is köszönhető, ugyanis ez a jelentős összeg a Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlás után elkülönített 1 forintokból gyűlt össze.

“Minden cselekedetünket átszövi az alábbi gondolatunk: egészséges mindennapokat teremteni a betegeink számára. Ezt egyedül csak nehézségek árán tudjuk megvalósítani, de a támogatóinkkal együtt sikeresebbek vagyunk” – mondta dr. Hegyi Henrik, a Felső Szabolcsi Kórház főigazgatója.

A K&H gyógyvarázs területi pályázat nyertesei a következők:

Ajka – Magyar Imre Kórház Csecsemő- és Gyermekosztály
Akasztó – Akasztó Község Önkormányzata
Budapest – Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
Budapest – Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány
Budapest – Vadaskert Alapítvány
Cegléd – Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet
Érd – Dr. Gyöngyössy Eszter házi gyermekorvos
Esztergom – Vaszary Kolos Kórház
Győr – Petz Aladár Megyei Oktató Kórház
Gyula – Békés Megyei Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Gyermekosztály
Hajdúböszörmény – Hajdúböszörmény Mentőállomás
Héhalom – Héhalom Mentőállomás
Izsófalva – Izsófalvai Mentőállomás
Karcag – Kátai Gábor Kórház
Kistarcsa – Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Csecsemő- és Gyermekosztály
Kisvárda – Felső-Szabolcsi Kórház
Marcali – I.sz. Gyermekkörzet
Ruzsa – Ruzsa Mentőállomás
Sellye – Sellye Mentőállomás
Székesfehérvár – Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház
Szekszárd – Szekszárd Mentőállomás
Szombathely – Soproni Gyógyközpont
Törökbálint – Törökbálinti Tüdőgyógyintézet Gyermekpulmonológiai és Bronchológiai Osztály
Vác – Jávorszky Ödön Városi Kórház
Zalaegerszeg – Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…