2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • „Együtt az úton…” – pedagógusok tanácskoznak

„Együtt az úton…” – pedagógusok tanácskoznak

A hazai szakképzés megújításának intézményi bázisai az un. térségi integrált szakképző központok. Közös infrastruktúrával működtetik egyebek közt a szakmai gyakorlatokat biztosító egyes tanműhelyeket, a korábbinál racionálisabban gazdálkodnak a pénzügyi- és eszközvagyonnal.

A jelentős Európai Uniós támogatással létrejött oktatási centrumok számos speciális programot indítanak. A Dél-Budai TISZK – öt tagiskolájának együttműködésével – kiemelt projektként kezeli az egészségügyi, mentális, szociális és egyéb szempontból hátrányos helyzetű tanulók felkészítését a munkaerőpiaci igényekhez való alkalmazkodásra, a sikeres pályakezdő életre.

A Dél-Budai Szakképzési Központ a Magyar Pedagógiai Társasággal közösen – „Együtt az úton… „ címmel – az SNI-s sajátos nevelési igényű tanulók támogatásának szakmai kérdéseiről, módszereiről és eredményeiről tart konferenciát április 22.-én az Öveges József Szakiskolában. A legfőbb gondok egyike a képzés során való lemorzsolódás, vagy a munka világába már belekóstolt fiatalok kiesése. A jelenséget elemző pszichológusok, gyógypedagógusok, szaktanárok bemutatják a lemorzsolódás megelőzését, csökkentését célzó kutatásaikat, s a gyakorlati megvalósítás példáit. A főbb témák közt szerepel a szövegértés, szövegalkotás fejlesztése digitális módszerekkel, továbbá technológiai megoldásokat ismertetnek a diszlexiás tanulók támogatásához. A tanácskozás résztvevői megtekinthetik Dr. Hűvös Éva pszichológus „Ha az embernek türelme van” címmel készített módszertani dokumentumfilmjét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek