2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Egyetemi nyílt nap Miskolcon

Rendhagyó interaktív nyílt napra várják a leendő hallgatókat december 1-én és 2-án a Miskolci Egyetemen.

Ezúttal nemcsak továbbtanulási tájékoztatást kaphatnak a diákok, de az intézmény laboratóriumaiba is betekinthetnek, a campus érdekességeivel ismerkedhetnek, annak féltve őrzött kincseit is megnézhetik, sőt egyes gyártási folyamatokat ki is próbálhatnak. A nyílt napnak két szlogent is választott az egyetem vezetése, melyekről dr. Andrikné dr. Hell Judit tanulmányi rektorhelyettes beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján: az egyik az Ajánljuk magunkat!, a másik pedig Maradj Miskolcon. Kiemelte azt is, hogy az intézményben minőségi képzés zajlik, ezt az is bizonyítja, hogy a Miskolci Egyetem, az országban elsőként kapta meg a Minőségi Díjat.
2009-ben a végzősök 87 százaléka tudott elhelyezkedni, ennek négyötöde a szakmájának megfelelő munkakörben. Az egyetem előnyeit sorolva kiemelte a hallgatóbarát képzési díjakat, a kiterjedt ösztöndíjrendszert, valamint szolgáltatásaik sokszínűségét.

Dr. Patkó Gyula rektor szerint azért is fontos egy ilyen nyílt nap, hogy a leendő hallgatók és szüleik ismerkedjenek a campussal. Hangsúlyozta: a városvezetés és a régióvezetés eltökélt szándéka a munkahelyteremtés, ehhez pedig szakemberekre lesz szükség, akik a Miskolci Egyetemről kerülhetnek ki.
Hircsu Ákos beiskolázási szakreferens a nyílt nap programjait ismertette.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek