2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Egyetemi együttműködés Eperjessel

Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a Miskolci Egyetem és az Eperjesi Egyetem vezetése. Céljuk az oktatási, tudományos és kulturális kapcsolatok fejlesztése és cseréje.
Az együttműködés magába foglalja a közös oktatási és kutatási tevékenységet, elsősorban a lehetőségek feltárásával és a megfelelő személyek bevonásával, valamint a közös érdeklődési körökhöz tartozó területeken történő információcserét és publikációt. A két egyetem képzési profiljának összevetése alapján az együttműködés elsősorban a bölcsészettudományi és az egészségügyi szakemberképzés területére terjed ki, ugyanakkor az a tény, hogy az egykori Eperjesi Evangélikus Jogakadémia 1919-ben Miskolcra költözött (1949-ben megszűnt), felveti az Állam- és Jogtudományi Karral való együttműködés lehetőségét is. A megállapodás szerves részét képezi az oktatók és kutatók rövid idejű látogatásainak ösztönzése, előadások tartása, konferenciák szervezése, illetve közös kutatások és tudományos publikációk előmozdítását szolgáló egyéb oktatási vagy tudományos feladatok ellátása.

A megállapodás értelmében a két egyetem vállalja továbbá, hogy kezdeményezik és elősegítik az oktatók, a kutatók és a hallgatók tanulmányait és kutatási tapasztalatszerzését, valamint az elérhető ösztöndíj-támogatások megszerzését. A megállapodás az egyetemek képviselői aláírásának napján lép hatályba, és öt évre szól. A hatály – természetesen – közös megegyezéssel meghosszabbítható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…