2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Egy színésznő, egy darab, két szerep!

Octavia-ból Agrippina szerepéig. A Sztárcsinálókban Tunyogi Bernadett a szolnoki Szigligeti Színházban.

2015. január 30 – 31-én mutatták be a szolnoki Szigligeti Színházban Várkonyi Mátyás és Miklós Tibor Sztárcsinálók című rockoperáját, Nagy Viktor rendezésében.
Tunyogi Bernadett alig 18 évesen még Octavia szerepében lépett színpadra, ez volt élete első nagy darabja. Húsz évvel később, Nagy Viktor rendező, az Érett NŐ, az intrikus, de szerető anya szerepét álmodta meg neki, – Agrippina a női főszereplőjét. Bernadett hatalmas tapsvihart kapott szombat este a szolnoki, Balázs Péter által vezetett Szigligeti Színház színpadán.

„Óriási dolog számomra, hogy 2o év elteltével, életem és pályám első egyik legkedvesebb darabjában, újra énekelhetek. Még érettségi előtt álltam, amikor játszhattam Octavia szerepét. Egész életemet és a pályámat belengte ennek a darabnak az akkori sikere. Akkor Agrippina-t, a közelmúltban elhunyt Miklós Tibor felesége játszotta, Nagy Anikó. Legendás ez a szerep, Anikó csodálatos musical énekesnő és jó érzés, az ő nyomdokaiba lépni és nagy megtiszteltetés is. Ez a szerep, egy igazi nagy karakter, kemény nőt kíván meg. Óriási feladat és jó kihívás volt számomra megformálni egy olyan nőt, aki miközben anya, tele van becsvággyal, hatalmon szeretne lenni és intrikákkal irányít. Mindezek mellett folyamatosan táncolni kell, egy dinamikus és erős fizikai megjelenést kíván, az előadás mozgató rugója Agrippina, aki azért jellemben teljesen eltér az én saját valómtól. A próbákat imádtam, a színház, és Szolnok csodálatos hely. Az összes dalt a darabból kívülről tudom a mai napig, a mostani első próbákon volt, hogy a kollégáimnak még én súgtam is az elején.” – mesélte Bernadett, aki most egy időre leköltözött Szolnokra, az előadások miatt. De van ideje, azért kikapcsolódni is, szerdán a Hal a Tortán műsorban, Koós Réka barátnőjének segít főzni. A két művésznőt gyerekkori barátság köti össze, így a konyhában is jó hangulat várható.

1994. Rock Színházban Tunyogi Bernadett, mint Octavia. https://www.youtube.com/watch?v=ReUPFPtf54c

A darabról:

Sztárcsinálók: Egyszer tenne végre asszonnyá
A Sztárcsinálókat 1981-ben mutatták be. A ma is aktuális Néró-történet figyelmeztetés: hogyan képes a hatalmi téboly elszabadulni és tökéletesen önjáróvá válva mindent elpusztítani.
Az első magyar rockopera története, mely tele van szellemes, játékos anakronizmusokkal, mai áthallásokkal, az ókori Rómában játszódik. Az uralkodásra már alkalmatlan Claudius császárt megmérgezi felesége, az ambiciózus Agrippina, hogy helyette a fiát, Nérót ültesse a trónra. Agrippina és a fiú nevelője, Seneca azt gondolják, hogy ezt az új császárt bábként használva, a háttérből majd gond nélkül kormányozhatják a Római Birodalmat. Néró környezetéből eltávolítanak mindenkit, akik terveik útjában állnak és elkezdik a fiatal császár átnevelését. A költői ambíciókat dédelgető Néró azonban hamarosan felülírja a hatalomra éhes páros terveit. Kicsapongó életmódot folytat és elteszi láb alól féltestvérét, Britannicust, akinek egyetlen bűne az, hogy tehetségesebb költő, mint ő. Seneca és Agrippina megrémülnek, de Nérót már nem lehet megállítani. Ámokfutása mindent és mindenkit maga alá temet. Végül hatalmát vesztve öngyilkos lesz.
Rendező: Nagy Viktor Jászai-díjas, Nádasdy Kálmán-díjas

Nagy Éva
Fotó forrás: Szigligeti Színház Szolnok

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek