2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Egy rögtönzött rabszolgavásár Miskolcon

Az Anthropolis Egyesület az ország négy pontján tart figyelemfelhívó akciót az Időtlen rabszolgaság? projekt részeként a modernkori rabszolgaság ellen. A karácsonyi vásárok közelében tartott performansz keretében színészek és önkéntesek bevonásával egy váratlanul felbukkanó rabszolgavásár keretében lehet licitálni a rabszolgákat alakító önkéntesekre.

Helyszín és időpont, ahová várjuk az érdeklődőket a mintegy 20 perces „flash mob”-ra:

2015. december. 19.

Miskolcon 14:30-tól a Széchenyi István út és Szentpáli utca kereszteződésénél

Három megyeszékhelyen (Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza) és Budapesten szervez figyelemfelkeltő akciókat az Anthropolis Egyesület, hogy felhívja a figyelmet a modernkori rabszolgaság jelenségére. Az utcai akció célja, hogy provokatív formában hívja fel a figyelmet a rabszolgaság máig létező formáira. A mai Magyarországon hivatalos becslések szerint 36.000 ember él rabszolgasorban, amivel Európában a 3. helyen állunk. A látencia óriási, a bejelentett esetek száma évente nem éri el a százat. A rabszolgák jelentős része a hazai vagy nemzetközi emberkereskedelem révén válik áldozattá. Az emberkereskedők kihasználják, hogy az áldozatok többsége nagyon nehéz körülmények között él, és akár jelentős kockázatot is hajlandó vállalni a boldogulás reményében. A hazai kutatások alapján főként prostitúcióban, adósrabszolgaként és szerződéses rabszolgaként élnek az áldozatok, köztük elsősorban nők és gyermekek. Az áldozatok legalább negyede 18 évesnél fiatalabb.

A szervezők:

A 2002-ben alapított Anthropolis Antropol

Pedaógiai Közhasznú Egyesület kiemelt céljai a globális egyenlőtlenségek és igazságtalanságok elleni küzdelem és a kritikus globális állampolgári attitűd elfogadtatása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek