2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Egy igazi magyar esttel indítjuk a bérletes szezont

Bartók, Erkel, Kodály és Liszt műveit tűzte műsorra a Miskolci Szimfonikus Zenekar az 1956-os események tiszteletére rendezett hangversenyén. Az emlékkoncert egyben a bérletes szezon ünnepélyes megnyitása is.
Egy igazi magyar esttel indítja bérletes szezonját a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A Tűzvarázs bérlet nyitókoncertje egyben emlékkoncert is 1956 tiszteletére. A különleges műsor a magyar zeneirodalom remekeit sorakoztatja föl, úgy mint Erkel Ünnepi nyitánya, vagy Kodály Háry János – szvitje, de Liszt Ferenc, és Bartók Béla műveiből is felcsendülnek majd. Emellett a közreműködő vendégművészek személye is emeli majd az est fényét, úgy mint Balog József, zongoraművész, Liszt Ferenc műveinek egyik legszakavatottabb tolmácsolója, valamint Kovács János ‒ Liszt-, Kossuth- és Prima Primissima-díjas karmester ‒ évtizedek óta a magyar zene egyik elkötelezett dirigense. A hangversenyen beszédet mond Somorjai Lehel, a Miskolci ’56-os Emlékbizottság elnöke. Az est műsorvezetője Flach Antal lesz.

KONCERT 1956 TISZTELETÉRE
TŰZVARÁZS BÉRLET I.
2016. OKTÓBER 10. HÉTFŐ 19.00
Művészetek Háza
Erkel: Ünnepi nyitány
Liszt: Haláltánc
Liszt: Magyar fantázia
Bartók: Magyar parasztdalok
Kodály: Háry János – szvit
Miskolci Szimfonikus Zenekar
Zongora: Balog József
Herencsár Viktória – cimbalom
Vezényel: Kovács János

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…