2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Egy Bárkában Weöres Sándorral

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium „Egy Bárkában Weöres Sándorral” című összművészeti esttel folytatja  a Weöres Sándor Centenáriumi Év programsorozatát. A Bárka Színház színművészei, Gados Béla, Ilyés Róbert, Kardos Róbert, Parti Nóra, Szabó Emília, Varga Anikó és Seress Zoltán mellett, olyan nagyszerű művészek csatlakoztak a produkcióhoz, mint Ladányi Andrea, Mispál Attila, Borlai Gergő, Gryllus Samu és a Hungarian Soundpainting Orchestra Zenekar, Bordos László Zsolt és Beck Zoli, valamint a 30y zenekar. Az előadást követően Balatoni Monika, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Dr. Steinert Ágota irodalomtörténész mondanak köszöntőt.

Weöres Sándor életműve széles társadalmi kört szólít meg a filozofikus mélységeket feltáró, az élet alapvető kérdéseit boncoló lírától a gyermekversek és mondókák világáig. Weöres munkássága nemzeti értékké érett.

A Bárka Színház közreműködésével létrejövő emlékest a költő egyik legizgalmasabb versciklusára, az érzékien filozofikus 12 „szimfóniára” épül, amely látomásos és profetikus hangvételével a 20. századi magyar irodalom legjelentősebb alkotásai közé tartozik.

Weöres minden szimfóniájából elhangzik egy-egy tétel, melyet a Bárka Színház által felkért művészek, alkotók elevenítenek meg a művészet különféle eszközeivel, műfajaival: a költői szó megszólal a zene, a tánc, a film nyelvén is, sőt 3D mapping formában is.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek