2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

EduNet labor a Miskolci Egyetemen

2013. november 21-én (csütörtökön) jeles eseményhez érkezik a Miskolci Egyetem és a Phoenix Contact cég együttműködése: a Gépészmérnöki és Informatikai Kar Villamosmérnöki Intézetének Automatizálási és Infokommunikációs Intézeti Tanszékének keretein belül működő Ajtonyi István Ipari Kommunikációs Rendszerek Laboratóriumban egy új labort hoznak létre „EduNet laboratórium” néven.
Az új labor megnyitása alkalmából 2013. november 21-én 8.30 perces kezdettel szakmai napot rendeznek, amelyen a tanszék és a Phoenix Contact cég szakmai előadásokon mutatkozik be a meghívott régióbeli cégek képviselői és az egyetem hallgatói előtt.

 A laboratórium jelentőségét az adja, hogy általa – az egyetem és a cég közötti kooperációnak köszönhetően – a cég támogatásával felszerelésekhez, eszközhöz jut az egyetem. A laboratórium kereteit adó EduNet program világszerte több földrészen, több országban működik, Magyarországon is van már ilyen együttműködés, amelyhez most a Miskolci Egyetem is csatlakozik.

 A most felálló EduNet laboratóriumban a Phoenix Contact cég 6 db PLC rendszert és egy Profinet alapú kommunikáción alapuló PLC rendszert helyezett el, továbbá oktatási anyagokat tesz hozzáférhetővé, valamint az új labor nemzetközi együttműködési lehetőséget is biztosít az EduNet programban résztvevő társegyetemekkel. (A PLC egy programozható logikai vezérlő, melyet az ipari folyamatok, gyártórendszerek irányítására használnak.)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…