2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Drámakirálynő az Iparművészeti Múzeum „kútjában”

Drámakirálynő az Iparművészeti Múzeum „kútjában”

Csütörtökön megnyílt az Iparművészeti Múzeum és a Közlekedési Múzeum nagyszabású közös kiállítása, a 12 ország alkotóinak bevonásával létrehozott Bringológia, az idei nyár legfiatalosabb múzeumi projektje, mely egészen november 27-ig várja közönségét az Iparművészeti Múzeum földszinti galériáján.

A nemzetközi válogatás a kerékpáros társadalom tagjai és a dizájn rajongói számára egyaránt tartogat izgalmas meglepetéseket, akár már a belépőjegy megváltásakor is.

Drámakirálynő az Iparművészeti Múzeum „kútjában”
A Bringológia – Amikor a dizájn hajtja a kerékpárt című kiállítás egyik legizgalmasabb darabja az Iparművészeti Múzeum előcsarnokában fogadja a látogatókat. A Lolo Palazzo design stúdió lenyűgöző lámpái és lakberendezési tárgyai újrahasznosított kerékpáralkatrészekből készülnek. A holland tervező egyedi csillárjait megtisztított bringaláncok összekapcsolásával alkotja meg. Míg a lámpák monumentalitása, formavilága és a láncszemek fényjátéka a reneszánsz kastélyok hangulatát idézi, anyagukban az indusztriális hatás dominál. A több mint 130 kg súlyú Drama Queen végtelennek tűnő láncsorai kecsesen omlanak a mélybe.
A külön erre a kiállításra készült csillár installálásáról, a múzeum központi terébe történő behúzásáról egyedi hangulatú timelapse videó készült, melyet a sajtó rendelkezésére bocsátunk további megosztás céljából.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek