2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Döntőben a miskolci Hermanos lányok

Döntőben a miskolci Hermanos lányokA Nemzeti Tankönyvkiadó által szervezett Történelmi Műveltségi vetélkedő sorozat országos döntőjébe jutott a Herman Ottó Gimnázium Miskolc Kleopátra csapata.

 

2009 tavaszán, a Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. és a Németh László Gimnázium által meghirdetett Országos Történelmi és Műveltségi Vetélkedő megyei, első fordulójában közel maximális pontszámot szerző Herman Ottó Gimnázium Kleopátra csapata az idei tanévben, 2009. szeptember 26-án a Földes Ferenc Gimnáziumban, Miskolcon megrendezett területi-regionális második fordulóban bizonyította tudását. Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, és Borsod-Abaúj-Zemplén megye 10 csapata közül a Herman Ottó Gimnázium Kleopátra csapata végig vezetve a jól megérdemelt első helyet szerezte meg, és ezzel bejutott az országos döntőbe.

A regionális megmérettetés előtt előzetes feladatként minden csapat egy történelmi társasjátékot készített, amelyek legjobbjaiból kiállítást rendeznek a szervezők Budapesten, a Németh László Gimnáziumban. A Földes Gimnáziumban kiváló játékokat, megannyi ötletet, változatos technikai megoldásokat, igényes kivitelezést láthattak a versenyre érkezett csapatok és a szakmai zsűri. Az izgalmas feladatok között reklám készítése, történelmi képekből puzzle összerakása, villámkérdések, tesztfeladatok és szóbeli feladat is szerepelt. A Herman Ottó Gimnázium csapata végig vezetett a verseny során, így megérdemelten szerezte meg az első helyezést.

A Herman Gimnázium Kleopátra fantázianevű csapatának tagjai, Kolláth Anna, Papp Dorottya és Seenger Zina jelenleg felkészítő tanáruk, Szopkó Róbert irányításával a november 28-án megrendezendő országos döntőre készül. A hermanosok érdeme azért is kimagasló, mivel a versenyre összesen 541 csapat jelentkezett és az országos döntőbe csak 12 csapat juthatott be.

Az országos döntőre két előzetes feladattal kell készülniük a csapatoknak. Az egyik feladat a „Hírverés”, hiszen jó lenne, ha a csapat sikeréről minél többen értesülnének! Tudjon róla minél több ember a lakóhelyünkön és a régiónkban, hogy egy országos történelmi verseny döntőjébe került a Herman Gimnázium Miskolc Kleopátra csapata. Másik feladatként a csapatnak meg kell állnia a helyét „középkori tudósítóként” is. Játékunkban a középkorban vagyunk, de már létezik számítógép, digitális technika, televízió, és a csapat tagjai a tévéhíradó munkatársai. Az egész stáb kiélesített kamerákkal vár a szenzációkra, hogy tájékoztasson és szórakoztasson nemest és nemtelent. A csapat riporterei már útra is keltek, hogy egy fenyegető XIV. századi járványról hírt adjanak, hogy felkeressék a földközi tengeri helyszíneket, kifaggassák a szemtanúkat, megkérdezzék a tudós doktorokat,

A Herman Gimnázium Kleopátra csapatának a november 28-án ismét lehetősége lesz az országos döntőben felkészültségét, kreativitását, vidámságát megmutatni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…