2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Digitalizálja a tantárgyakat az Öbudai Egyetem

Az Óbudai Egyetem, mint az innovatív oktatástechnológiai megoldások úttörője, valamennyi hallgatójának számára ingyenesen elérhetővé tette egyik legnehezebb tantárgyának videós tananyagait.
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara tavaly egy pilot-projekt keretében engedélyezte a villamosságtan 1. és 2. tantárgyakhoz kapcsolódó előadások és szemináriumok videós rögzítését, melynek köszönhetően a 2010/2011-es évadban közel 200 órányi tananyagot sikerült digitalizálni. „Óriási eredménynek tartom, hogy  egy év alatt több, mint 30.000 videó nézést regisztráltunk, melyek rengeteg hallgatót segíthettek tanulmányaikban.” – fogalmazott Dén Gábor docens, a villamosságtan tantárgy videós előadója.

„Az Óbudai Egyetem hallgatói közül a 2010/2011-es tanévben a villamosságtan 1. és 2. tantárgyból több mint 30 százalékkal többen teljesítették a tantárgyat, mint az előző évben, melyhez nagyban hozzájárult az is, hogy a diákok valamennyi órát vissza tudták nézni az interneten ingyenesen, úgy asztali számítógépről, mint bármilyen mobil eszközről.” – fogalmazott Dr. Kugler Gyula, az Óbudai Egyetem intézeti tudományos-gazdasági igazgatóhelyettese. „A kezdeményezéssel a célunk az, hogy a minőségi oktatás szolgálatába állítva a technológiát olyan innovatív megoldásokat kínáljunk hallgatóink számára, mellyel leegyszerűsödik a tanulás folyamata. Jövő szeptembertől, a hallgatók körében elvégzett előzetes Facebook-os piackutatás alapján, több olyan tantárggyal szeretnénk folytatni ezt a fajta törekvésünket, melyek alapozó tantárgyként nehézséget okoznak a hallgatók számára.” – mondta az igazgatóhelyettes.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek