2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

December 1-2.: nyílt nap a Miskolci Egyetemen

Ismét kinyitja kapuit a Miskolci Egyetem: december 1-jén és 2-án nyílt napra várják az érdeklődő középiskolásokat és szüleiket, hogy élménydús és részletes tájékoztatást adjanak a régió meghatározó felsőoktatási intézményének sokszínű képzési palettájáról, diákéletéről és az Egyetemváros sport, kulturális és kollégiumi szolgáltatásairól. Az idei rendezvény újdonsága, hogy fokozza az intézmény interaktív funkcióinak jelenlétét. Ennek értelmében az egyetem laboratóriumai, érdekességei, látványosságai, féltve őrzött kincsei is megtekinthetők lesznek. Sőt, egyes gyártási folyamatokat ki is lehet majd próbálni. Az egyetem fontosnak tartja, hogy elismert oktatói által jegyzett óriási mértékű elméleti tudásanyagát úgy adja át hallgatóinak, hogy azt a gyakorlatban is kipróbálhassák, és további ismeretekkel bővíthessék. A jelenleg is futó fejlesztési projektek révén a közeljövőben – vagyis a most egyetemre jelentkezők tanulmányai során – még modernebb épületekben, még fejlettebb laboratóriumokban és a kor követelményeinek minden tekintetben megfelelő műszerek segítségével tanulhatnak majd a borsodi megyeszékhely megújuló felsőoktatási intézményében. Ez alapján az intézmény vezetése biztos abban, hogy az itt végzett hallgatók jelenleg is kiemelkedőnek mondható elhelyezkedési mutatói – melyeket a Diplomás Pályakövető Rendszer adatai is alátámasztanak – még tovább javulnak a közeljövőben.
A két nap során a látogatók egyetemi előadásokba is bepillanthatnak, és meghallgathatják a nyolc kar és egy intézet tájékoztatóit is. A díszaulában mindkét napon a labor- és tanszéklátogatásokkal párhuzamosan, délelőtt 10 és délután 4 óra között lehet megtekinteni a karok standjait, ahol minden felmerülő kérdésükre választ kaphatnak az érdeklődők.
A nyílt nap programjai során személyesen is meggyőződhetnek a látogatók egyebek mellett arról is, hogy milyen sokszínű és egyedülálló hagyományokat ápoló diákélet várja az Egyetemváros hallgatóit. Korszerű kollégiumi ellátás, sport és kulturális lehetőségek, hallgatói nagyrendezvények, fesztiválok, üzletek, étterem, posta, bank… – város a városban, Európa páratlan szépségű campusán.
Az egyetem „A tudományos utánpótlás-nevelés és a műszaki, informatikai életpálya elismertségének növelése a Miskolci Egyetem stratégiai céljaival összhangban” TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0007 című projekt támogatásával tehát ismét kinyitja kapuit, hogy megmutassa és ajánlja azon értékeit, amelyek alapján az ország első Felsőoktatási Minőségi Díjas intézményé nyilvánították.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…