2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Csodák ajándékba!

A csodák világa a gyermekek számára mindig nagyon fontos, hiszen azok különleges élményeket jelentenek számukra. A Herman Ottó Múzeum 7 csodája elnevezésű bérlete is egyedi impressziókat kínál a művészetek semmihez sem fogható világában. Ez az élmény most nagyon sok borsodi óvódáshoz, iskoláshoz juthat el a Herman Ottó Múzeum és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös jótékonysági akciója révén. A két intézmény arra bíztatja a megyénkben található vállalkozásokat, cégeket, hogy kedvezményes áron – az eredeti 1500 forint helyett -, 1000 forint vásároljanak ilyen bérleteket, amelyeket a jelentkező óvodák, iskolák között osztanak el a szervezők. Természetesen arra is van lehetőség, hogy a cégek – amennyiben nagyobb mennyiségű bérletet vesznek – maguk határozzák meg a kedvezményezett oktatási intézményt. A 2016 novemberétől 2017 januárjáig tartó jótékonysági akció keretében a cégek már 10 darab bérlet megvásárlásával felkerülhetnek a szponzori falra, amely a múzeum belvárosi kiállítóhelyein tájékoztatja a betérőket – köztük az intézményekbe járó gyermekeket és szüleiket – arról, hogy mely cégek tették lehetővé számukra a múzeumi látogatást. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szeretne jó példát mutatni, ezért 40 bérlet kifizetésével maga indítja útjára az akciót. A nagyobb tételt vásárlók az ünnepélyes átadásra szervezett múzeumi gálaműsoron személyesen, vagy kiválasztott képviselőjük útján adhatják át az adományt a megajándékozott intézménynek, s meghívást kapnak az eseményről beszámoló sajtótájékoztatóra is.
A Herman Ottó Múzeum és a BOKIK szeretné megadni a módját a bérletek ünnepélyes átadásának is. Erre egy külön gálaműsort szerveznek, amelyet a Magyar Kultúra Napja előtti tisztelegve, 2017. január 20-án, pénteken 15 órától tartanak a Miskolci Galéria Rákóczi-házának Kondor-termében, ahol a megajándékozott intézmények tehetséges diákjai is fellépnek.
A gyerekek és kísérőik a 2016-17-es tanévben vehetnek részt a múzeumi programokon, foglalkozásokon, de a bérlet érvényes lesz a jövő nyári Múzeumok Éjszakájára is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek