2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Cseh Károly Emlékverseny Szikszón

Újra meghirdetette a Cseh Károly Emlékversenyt Szikszó önkormányzata.  Az április 17-én megrendezett versenyen , amelyet az Inkubátor Házban tartottak a szikszói Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola diákjai  vettek részt.
Cseh Károly költő, műfordító, bár Borsodgeszten született, és utolsó évtizedeit Mezőkövesden töltötte, mégis ezer szállal kötődik Abaújhoz. 1979 és 1992 között Halmajon tanított. Füzesséri József ötletadó és a versenynek otthont adó Szikszó polgármestere kiemelten fontosnak tartja, hogy Abaúj központjaként Szikszó városa őrizze meg, és ismertesse meg minden korosztállyal megyénk irodalmi kincseit. Az idei verseny már a negyedik a sorban, így már hagyomány vált a diákok emlékezése a költőre.

A zsüri elnökének újra Ötvös Éva színművészt, előadóművészt kérték fel. A zsűrizésben részt vett Cseh Károly özvegye, Csehné Bódi Etelka és Szikszó alpolgármestere, Takács Lászlóné.

A diákokat két kategóriában jutalmazták. Az első kategóriában a 7-8 osztályosok versenyeztek, míg a második kategóriában a gimnazisták mérték össze tehetségüket.

A díjazottak a következőek :

I. kategória:

1. Cservenyák Martina

2. Orosz Napsugár

3. Martin Dorina

II. kategória:

1. Lengyel Dorina

2. Tóth Zsombor

3. Kádas Dorottya

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…