2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Családi napközi,játszóház és gyermekfelügyelet

CSALÁDI NAPKÖZI, JÁTSZÓHÁZ ÉS GYERMEKFELÜGYELET A KÖTŐDŐ NEVELÉS SZELLEMÉBEN
A munkába való visszatérést interaktívan támogató, a kisgyermekes szülőkkel rendszeres és aktív kapcsolatra épülő gyermekellátási szolgáltatásokat hozott létre a Holdam Egyesület és a Hámori Waldorf Egyesület közös projektjükben, 49,8 millió forintos európai uniós támogatás segítségével.

A 0-3 év közötti gyermekek rugalmas nappali ellátására irányuló szolgáltatások 3 fő pillére támaszkodnak. Az első a Hámori Waldorf Egyesület fenntartásában, 2014-ben indult Családi Napközi, a természetesség és a természet-közeliség jegyében, ahol lehetőség nyílik a helyi kisgyermekes szülők igényeire alapozott, rugalmas megoldást nyújtani a gyermekek napközbeni elhelyezésére. A Tündérudvar családi napközi jelenleg két, 3 év alatti korosztályos csoporttal működik, a későbbiekben pedig további egy csoport indítását tervezi a 3-7 éves korosztály számára.
A második pillér a készségfejlesztő játszóházak és ideiglenes gyermekfelügyelet elindítása a Holdam Udvar által fenntartott „köztéri nappaliban”, ezzel támogatva a szülők ügyintézését és munkakeresését. A projekt időtartama alatt több mint 490 szülő vette igénybe ezt a szolgáltatást.
A gyermekek minőségi elhelyezésének, fejlesztésének lehetősége pedig szervesen kiegészül a szülők és családok aktív bevonására épülő szakmai programokkal, melyek a kötődő nevelés szellemében valósulnak meg. Ezek keretében klubfoglalkozásokon és előadásokon szerezhettek új tudást az érdeklődők. A Holdam Egyesület az önkéntesek bevonásával fenntartja és bővíti az elérhető tematikus klubok számát, ami a tudásmegosztás és tapasztalatcsere leghatékonyabb és legkeresettebb formájának bizonyult.
A projekt eredményeképpen Miskolc belvárosában elérhetővé vált egy olyan szolgáltatáscsomag, ami a kisgyermekes szülők valós, személyes igényeire reagál és rugalmasságával támogatja a munkakeresés folyamatát és munkavállalást.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek