2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Csak egy lépés…

Ez lesz a mottója az idei Esélyegyenlőségi Napnak Kazincbarcikán, melyet 2016-ban immáron tizenkettedik alkalommal rendez meg a helyi Mozgáskorlátozottak Egyesülete.

Egy lépés, melyet ép, vagyis két lábon járó emberként könnyedén megteszünk, míg mozgáskorlátozott embertársainknak ugyanez a lépés óriási kihívás, küzdelem vagy gyakran elérhetetlen távolság. Pedig a mozgáskorlátozottság nem szabad, hogy egyenlő legyen a bezártsággal, a gyakran képzeletbeli vagy valóságos ajtót ki kell nyitni a világ, a szabadság felé. S hogy ez így legyen, ezért az épeknek is tenniük kell, átérezve sérült társaik problémáit, speciális helyzetét és igényeit.
Ez a kettős cél – a mindennapokban „korlátozottan” élők kimozdítása és a két lábon járók gondolkodásának megváltoztatása – volt, ami több mint egy évtizede életre hívta ezt a szinte már egyedülálló rendezvénysorozatot Kazincbarcikán. Az ötletgazda a Tomkóné Kiss Mária elnök által vezetett Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete napjainkig nagy sikerrel rendezi meg ezt az eseményt, mely a városban és a térségben élő mozgáskorlátozottak számára egy igazi ünnep.

Informálás, szórakoztatás és személyes találkozás

Az idei Esélyegyenlőségi Nap tematikája hasonló lesz a korábbi évekhez, vagyis az egyik vezérfonal a szakmai jellegű információk interaktív jellegű átadása, míg a másik a felhőtlen szórakozás, mulatozás, különlegességek megismerése és esetleg személyes megtapasztalása.
Ennek megfelelően 2016-ban a szinte mindenkit érintő rehabilitációs-, ortopédiai- és terápiás eszközökről hallhatnak majd tájékoztatót a résztvevők, illetve lehetőség lesz az eszközök interaktív megtekintésére, kipróbálására is.
A szórakoztató blokkokban a műfaji sokszínűség mellett visszaköszön majd a rendezvény mottója, a „Csak egy lépés…”. Hiszen amíg a miskolci Steelleaders hajrázó lányoknak könnyű volt megtenni egy (tánc)lépést, addig az amerikai futballban idén óriásit előre lépő Magyar Bajnoknak csak kemény, férfias küzdelemben sikerült mindez. Vagy amíg a helyi művészeti iskola diákjai lépésről-lépésre tanulták meg a társastánc alapjait, addig a budapesti Roll Dance Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes sérült tagjainak hihetetlen kihívás akár csak egy lépés is.
Mellettük az Operett Miskolcz párosa, Bagi Csaba és Ládi Gabriella szórakoztatja majd a jelenlévőket, de Tomori Gábor (Coddy) szavalata is felhangzik majd. A délután sztárvendége a mulatós műfaj egyik nagyágyúja, a Matyi és a Hegedűs formáció lesz.
A rendezvény idén is nyitott és díjtalanul megtekinthető az érdeklődők számára, a szervezők legalább kétszáz résztvevőre és nagyon jó hangulatra számítanak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …