2024. 02. 20. kedd

Aladár, Álmos
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

CONIN – A Sajó-menti Vasember

…című,  pályázat keretében megvalósuló, határon átnyúló ipar- és kultúrtörténeti kutatási projektet a Papszeren, a múzeum épületében (a stadiontörténeti kiállításhoz, illetve az Utánam Srácok Fesztivál aznap délutáni programjához kapcsolódóan) tartja az egyesület.

A projektben Rozsnyó és Miskolc bánya- és vasipari történeti összefüggéseinek, hasonlóságainak és eltéréseinek tudományos vizsgálata szerepel, párhuzamba állítva a szlovák és a magyar város társadalmának és helyi kultúrájának, városképének elmúlt másfél-egy évszázadbeli fejlődését, változásait. Az Észak-Keleti Átjáró Egyesület partnere Rozsnyóból a az ottani bányászati múzeum, illetve az ott működő Medza Egyesület, annak munkatársai. A projekt ezekben a hetekben indul és 2018 decemberéig tart; mindkét oldalon kiadványokkal, tanulmányokkal, a kutatási eredményeket a nagyközönség számára is bemutató kiállítással, filmkészítéssel és fesztivállal zárul jövő ősszel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mit jelent a tantrikus érintés?
Maga a tantrikus érintés egy modern kifejezés, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy “felszabadulás a kiterjedés által”. Sok ember van a Földön, …