2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Cirkuszmisszió Fesztivál

Cirkusz a javából! Varázslatos cirkuszi világgá változik a Tokaj Fesztiválkatlan július 2-án!

Szombaton este megnyílik a csodák birodalma, a cirkuszi előadás egy másik dimenzióba repíti el a nézőt, ahol nincs lehetetlen, nincs gravitáció, nincsenek határok. Átértékelődnek a szavak: bizalom, kitartás, elszántság, csapatmunka. Magyar és orosz művészek közös munkájából megvalósul a csoda, amelyet a Fesztiválkatlan közönsége először élhet át Tokajban: könnyed szárnyalás gurtnin és tissue-n a levegőben, illúzió és varázslat a pillanatok alatt átváltott csodás öltözetek, a titkokat rejtő bűvészdoboz kíséretében, lenyűgöző mozdulatok egy zongorán, kéz és láb virtuóz játéka a tárgyakkal, izmok és gravitáció küzdelme egyetlen rúdon, kis- és nagykutyák elbűvölő ügyességi bemutatója, s a veszedelmes magasság fölött aratott győzelem – három ember és egy drótkötél minden elképzelést felülmúló, a fizika törvényeit meghazudtoló összjátéka.   

Látogasson el Ön is július 2-án a Fesztiválkatlanban megrendezésre kerülő Cirkuszmisszió Fesztiválra, és élje át azt a varázslatot, amelyet csak a cirkuszművészet nyújthat számunkra!

__________________________________________________________________________

Az előadás fellépői:

Syul’gina Maria és Pisarev Evgeny – Duplagurtni-szám
Syul’gina Maria sokoldalú cirkuszművészként két teljesen különböző mutatványt is bemutat a színpadon professzionális kivitelezésben. Párjával, Pisarev Evgeny-jel lélegzetelállító duplagurtni-számot adnak elő, amely a határtalan, légies szerelem földöntúli varázslatát kelti életre a levegőben. Dacolva a gravitációval szárnyalnak a magasban, hogy végül egységben fonódhassanak össze az élet tengerén.

Syul’gina Maria és Pisarev Evgeny – Quick Change  
Syul’gina Mariát és Pisarev Evgeny-t nem csak légies produkcióban láthatjuk, hanem a földi lét ellenpólusát is bemutatják. A materialista világ, s a folyton rohanó fogyasztói társadalom jelenik meg gyorsöltöző számukban, ahol azt a neve is sugallja, hihetetlen tempóban váltogatja, s dobja el Maria a már nem kellő ruhadarabjait. Több mint tízszer vált szettet egyetlen szempillantás alatt. Virtuóz, lebilincselő produkció, ami bizonyossággal kijelenthető, hogy nem csak a hölgyek tetszését fogja elnyerni.

Polupoltinnykh Anastasiia és Antonyuk Vladimir – Grand Piano handstandszám
Polupoltinnykh Anastasiia és Antonyuk Vladimir amióta az életben is egy párt alkotnak, készítettek egy igazán különleges, közös műsorszámot. Egy hatalmas zongorán csendülnek fel a csodálatos melódiák, miközben Anastasiia a test húrjait zengeti. Rendkívüli egyensúlymutatványokat láthatunk tőle, mindezt a hangszer tetején. Produkciójuk már több mint egy éve mutatja be, milyen az artistalét a szerelem hullámhosszán.

Antonyuk Vladimir, Braichenko Serhii és Koch-Kukes Maria – Illuzionista produkció
Sok jó ember kis helyen is elfér – szól a közmondás. Viszont ha mágiáról van szó, ez hatványozottan igaz. Lehetséges-e, hogy egyetlen fős helyen hat-nyolc művész is legyen egyidejűleg? Vajon le lehet-e győzni a fizika törvényeit? Hogyan lehet kíméletlenül szétfűrészelni egy nőt pillanatok alatt, s utána hogyan szállhat ki épségben a gyilkos dobozból? Antonyuk Vladimir, Braichenko Serhii és Koch-Kukes Maria látványos, színes, illuzionista revüszámában minden lehetséges. Még a lehetetlen is.

Demjén Natália – Tissue szám
A színésznőként végzett művész csak egy szimpla sportolási lehetőséget keresett szabadidős tevékenységnek. Álmaiban sem gondolta volna, hogy két év múlva már a 16. Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon fog aranyérmet nyerni kimagasló artistateljesítményéért. Különböző művészeti ágak színes egyvelegét testesíti meg produkciója, hiszen 11 méter magasban egy tissue-n végzi lélegzetelállító mutatványait, s mindemellett énekel, s hegedűvel színesíti produkcióját.

Teibler csoport – ugródeszkaszám
Napjainkban már kifejezetten ritka látványosságnak számít a világ cirkuszaiban egy-egy ugródeszka-produkció. A kilencfős csapat Teibler Tamás vezetésével célul tűzte ki, hogy felelevenítse ezt az egyik legklasszikusabb magyar artista-mutatványt, a zsáner egyedüli képviselőjévé válva a magyar cirkuszművészetben. A nagy létszámú csoport több embernyi magasságban végrehajtott, látványos ugrásokkal és szaltókkal hódít földön és levegőben.   

Kristóf Krisztián – zsonglőr
A méltán híres magyar művész többgenerációs artistadinasztia leszármazottja.  Kisgyermekként szüleitől leshette el  a szakma csínját-bínját.  A Magyar Táncművészeti Főiskolán tanult, majd a gyökerekhez visszatérve felelevenítette a Gentleman zsonglőrködés 100 éves hagyományát. Vérbeli úriemberként cilinderrel, szivardobozokkal dolgozik, sőt legnagyobb szenzációként egyetlen szivaron egyensúlyoz négy széket és egy asztalt egyszerre. Műsorszámának egyik különlegessége, hogy égő szivardobozt is használ a mutatványában. 1987 óta díjazzák produkcióit, még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. Mindezek mellett  14 éven  át a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál főrendezője is volt.

Kronzhko Roman – Kínai rúd
Régi nagy tudósok, űrutazók évszázadok óta kutatták, hogyan is lehetne a gravitációt legyőzni.  Kronzhko Roman előadása alatt szentül hisszük, hogy ez lehetségessé válik. Testének közel 250 izmát koordinálja egyszerre, miközben egyetlen kínai rúdba kapaszkodva egész fizikuma a levegőt pásztázza. Számtalan fájdalmas próbálkozás, verejtékes munka és gyakorlás után az Ukrán Got Talent döntőseként megszerezte a megérdemelt hírnevet, s azóta világszerte csodálják produkcióját.

Lilia Maximenko – Kutyaszám
A kutya barátsága ősidőktől kíséri az embert. Először a vadászatot segítette az eb, később családtaggá vált, s az ember védelmét biztosította. Ember és kutya kapcsolatának egyik fontos szerepe a játék és a közös tanulás – ezt fejlesztették professzionális szinte Lilia Maximenko és kutyusai, akik számos trükkön keresztül bizonyítják, hogy az önzetlen szeretet és a kemény munka csodákra képes: a kutyák karikán ugranak át, gazdijukkal ugróköteleznek, s a produkció csúcspontjaként hátra szaltót mutatnak be a színpadon.

Goncharova Levgeniia – lábzsonglőr
Az esős időjárás igazán népszerűtlen.  Az esernyők használata csak nyűg. Viszont ha mindezt egy különleges produkcióban láthatjuk, kifejezetten élvezetes lehet e kombináció.  Goncharova Levgeniia egy forgó asztalon egyensúlyozik, miközben két esernyővel is zsonglőrködik a talpával.

Tánckar
Az előadást további színesíti az egyes produkciók közt fel-feltűnő tánckar. Minden tag 10-15 éve gyakorolja a szakmát, így hatalmas rutinnal, látványos formációkkal kötik össze az alaptörténetet. Vasylchenko Lelizaveta vezetésével több mini-performance-t láthatnak az előadásban.

¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬___________________________________________________________________________

A Cirkuszmisszió, a cirkuszművészet ismeretterjesztő és népszerűsítő kampánya, 2012-ben született meg azzal a céllal, hogy minden generációval megszerettesse a cirkuszt és felhívja a figyelmet annak sokszínűségére; hogy a közönség még jobban megismerje a cirkuszművészetet, valamint bepillanthasson annak titokzatos, zárt világába, ahol a sikert kemény munka és rengeteg gyakorlás előzi meg. Különösen fontos ez akkor, amikor egy művészeti ág megújul. A Fővárosi Nagycirkusz 2015 nyarán nagy feladatba kezdett: szakemberei egy új cirkusz felépítése kapcsán elemzésbe fogtak, beszélgetést, társadalmi vitát kezdeményeztek arról, mit is jelent számunkra a cirkusz szó, mit gondolnak a művészek, az értelmiségiek, a színházszeretők és az egyszerűen csak szórakozni vágyók a cirkuszról, mint előadó-művészeti ágról.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…