2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Bővülő szakképzési központ Újbudán

A hazai szakképzés megújulását segítik a jelentős Európai Uniós támogatással, valamint a Regionális Fejlesztési és Szociális Alap társfinanszírozásával létrejött és bővülő térségi integrált szakképző központok, a TISZK-ek.

A Dél-Budai TISZK a közeli hónapokban két uniós forrás, mintegy 1,1 milliárd forint felhasználásával egy Fehérvári úti ötszintes épület és a hozzátartozó háromszintes tanműhelyi szárny teljes belső felújításával indít új projektet. A szakképző központ tagiskolájának, az Öveges József Szakiskolának tanévzáró rendezvényén meghívott vendégek, a társintézmények képviselői és újságírók jelenlétében június 25.-én pénteken a tervezők, kivitelezők és az iskolakomplexum pedagógusai – Nyílt Napon mutatják be a konkrét terveket. A kiemelt beruházás közel ezerhétszáz négyzetméterén 23 tanműhely, további ezer négyzetméterén tantermek és közösségi terek épülnek. A költségek kétharmadát építési munkálatokra, egyharmadát pedig korszerű berendezésekre és technológiai fejlesztésekre fordítják majd.

A Nyílt Napon tájékoztatják az érdeklődőket a Dél-Budai TISZK új képzési rendszeréről, egyebek közt a tananyag- és taneszköz-fejlesztési programról, valamint a felújításra kerülő épületben – a sajátos nevelési igényű tanulók számára indítandó – SNI Tanácsadó Szolgálat tervezett működéséről is.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…