2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Börtönszínház

Börtönszínház

BörtönszínházA hatalom és egymásra utaltság harca

A New York-i Broadwayn már sikerrel játsszák Harsányi Gábor Börtönszínház c. darabját, börtönbeli ősbemutatójára mégis Szirmabesenyőn a Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézetében került sor december 19-én, a B-A-Z Megyei Esélyegyenlőségi Iroda – Esélyek Háza támogatásával.

Mint azt Orosz Éva az Esélyek Háza munkatársa elmondta Szitka Szabolcs az Intézet igazgatója kereste meg azzal az ötlettel, hogy szeretné a produkciót lehozni az Intézetbe. Mivel a BV Intézet és az Esélyek Háza közötti együttműködés nem új keletű, az EH szívesen állt a program mögé, annál is inkább, mivel munkájuk során fontosnak tartják a szemléletformáló programok megvalósítását, segítését. A hatalom és az egymásra utaltság harca– nyilatkozta a Börtönújságnak Harsányi Gábor színész-rendező. A színdarab tükröt állít a fogvatartottak elé, szembesíti őket mindennapjaikkal, a gyengék kiszolgáltatottságával, megaláztatásával, az erősek hatalomvágyával egy zárt világban. Az előadás végén a művészek (Harsányi Gábor, Tar Zoltán) fantasztikus játékát a fogvatartottak vastapssal jutalmazták, akik kissé zavarban, de egyben meghatottan hajoltak meg a speciális közönség előtt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…