2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Bezárt a Téli Fesztivál

Bezárt a Téli Fesztivál

Bezárt a Téli FesztiválKépgalériánk fotói is arról tanúskodnak, hogy nem számít a hideg és az eső, az emberek vágytak már a jó kis szabadtéri programok után, s ezrek hömpölyögtek három napon keresztül Miskolc belvárosában, az idei jubileumi Kocsonyafesztiválon. A programokat szinte lehetetlen volna megszámlálni, hiszen az utcán, két színpadon, a Pajta színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a MŰHÁ-ban, a Szinva teraszon és mindenhol program kavalkád várta a Kocsonyafesztiválra látogatókat.

Persze fanyalgók mindig lesznek, de el kell ismerniük, hogy a tíz esztendős Kocsonyafesztivál „felnőtt korba” ért, s mind színvonalában, mind attraktivitásában elérte azt a célt, amelyet egy ilyen rendezvény maga elé tűzhet. Az emberek tízezrei mozdultak ki otthonról, nagyon jól érezték magukat, hódolhattak a kulináris szenvedélyüknek, szórakoztak. Sok volt a vendég, hiszen jómagam is találkoztam pécsiekkel, Budapestről érkezőkkel, megyénk legtávolabbi pontjairól: Bodrog – közből, Zemplénből jövőkkel, Szlovákokkal, Osztrákokkal, Németekkel. A vélemény egyöntetű volt: a fesztivál jól sikerült, jövőre is itt a helyük! A miskolciak pedig egyértelműen arról nyilatkoztak, hogy bizony akár minden hónapban is lehetne ilyen megmozdulás a városban./főként a vendéglősök és a szállodatulajdonosok./

A kereskedők és a vendéglátósok többnyire elégedettek voltak, bár vásárolni kevesebbet vásároltak az emberek, mint inkább ettek-ittak. Úgy gondolom a jó szervezésnek tudható be, hogy bár többen kevesellték a kihelyezett szemetes edényt, a belváros még sem mutatott a tömeg arányában elvárt koszos képet.

Vasárnap este a Villanyrendőrnél az Old Boys koncert zárta a fesztivált, sokan énekeltek, táncoltak az utcán, a színházban pedig a Budapest Klezmer Band, már hagyományosnak mondható hangulatos előadása volt a Kocsonyafesztivál záróakkordja.

 

OBE-OL

Még több fotó,itt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek