2021. 10. 25. hétfő

Blanka, Bianka
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Bejelentették a Vének háborúja-sorozatának hatodik részét

Bejelentették a Vének háborúja-sorozatának hatodik részét

Kedden az utolsó résszel lezárult John Scalzi The Human Division című regényének az epizodikus közlése, és a szerző még aznap hírt adott a Whatever című blogjában arról, hogy a kísérlet hatalmas sikerrel zárult.

A regény a Vének háborúja-univerzum ötödik kötete volt, melyet a Tor kiadó érdekes módon adott ki: január 15-étől kezdődően tizenhárom héten át minden kedden megvásárolhatóvá tettek egy fejezetet 99 centért, vagyis az olvasók körülbelül úgy olvashatták a könyvet, mintha egy televíziós sorozatot néztek volna. Természetesen nem a Tor volt az első, aki efféle megoldással próbálkozott, viszont állítólag ez volt az első alkalom, hogy mindent elsöprő sikerrel végződött, ami akár alapjaiban írhatja át az elektronikus könyvkiadás metodikáját.

S, ami a Scalzi-rajongóknak még jobb hír lehet: a nagy sikernek köszönhetően jövőre érkezik a hatodik rész. A Vének háborúja-sorozat népszerűsége Magyarországon is töretlen: februárban jelent meg a második rész, a Szellemhadtest, amit az olvasók és a kritikusok többsége még a nyitó kötetnél is jobban szeretett. Eközben a Vének háborúja lassan teljesen elfogy a könyvesboltokból, így várhatóan még tavasszal megérkezik az első utánnyomása.

A könyv sikerét jól példázza, hogy a Moly könyves közösségi oldalon több mint száz rajongói értékelése van már, és bőven kétszáz feletti olvasással rendelkezik. Népszerűségét a beszámolók alapján annak köszönheti, hogy egyrészt izgalmas katonai sci-fi a zsáner legjobb filmjeit felidéző akciójelenetekkel, ugyanakkor másrészt nem nélkülözi a szellemességet sem, ráadásul a női olvasók figyelmét is meg tudja ragadni, mivel az egyik főszereplő egy hadnagynő, és a köteteket átíveli egy szerelmi szál.

A harmadik rész magyarul várhatóan júliusban jelenik meg Az utolsó gyarmat címmel.

Forrás: Agave Könyvek

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum