2024. 07. 28. vasárnap

Szabolcs
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

BÁTHORI LÓRÁNT DIPLOMAHANGVERSENYE

A Miskolci Szimfonikus Zenekar fontosnak tartja a tehetséges fiatal művészek támogatását, ezért rendszeresen részt vállal valamilyen formában a művészeti képzésben is.

 

Április 13-án, 18 órától a Művészetek Házában Báthori Lóránt diplomahangversenyén közreműködik a zenekar. A koncerten a Liszt-díjas zongoraművész, Farkas Gábor előadásában hallgathatják meg Beethoven C-dúr zongoraversenyét, és felcsendül Bartók Concerto című műve. A Miskolci Szimfonikus Zenekart Báthori Lóránt vezényli. A belépés ingyenes. Helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a terem befogadóképességének határáig.

Beethoven: C-dúr zongoraverseny

Bartók: Concerto

Zongora: Farkas Gábor

Vezényel: Báthori Lóránt

A belépés ingyenes.

Báthori Lóránt

Tanulmányok,végzettségek

2007 –            2012

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

Karmester-szak

2001 – 2005

Miskolci Egyetem, Bartók Béla Zeneművészeti Főiskola

·                    Ütőhangszeres tanár, kamaraművész /Kitüntetett vizsgakoncert/

·                    Fúvószenekari karnagy /Kitüntetéses oklevél/

1996 – 2001

Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola

·                    Ütőhangszeres középfokú Zenész

Versenyek

2001.Országos Főiskolai Rézfúvós és Ütős Verseny (különdíj)

1997. Országos Szakközépiskolai Rézfúvós és Ütős Verseny – 1. helyezés

A 2012-es  Országos Maros Gábor Ütőhangszeres Versenyen mint ütőhangszer tanár a verseny három kategóriájában is 1. helyezést szereztem.

Szakmai tapasztalatok:

·                    Alap- és középfokú zenei intézményekben mint ütőhangszer tanár, fúvószenekari karnagy, zenekari karmester voltam –vagyok- alkalmazásban.Pl. Miskolci Bartók Béla Zeneműv. SZKI, Váci Pikhéty Zeneműv. SZKI

·                    Mint ütőhangszeres zenész, számos hazai és külföldi nagyzenekarban játszom, szólóztam, kamaraművészként foglalkoztattak.

·                    Számos könnyűzenei zenekari formációban játszom, játszottam mint pl.:dixie-land zenekar,fúvós kvartettek, latin-, rock zenekarok stb…

·                    A miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola szimfonikus ill. fúvószenekarának vezénylése 2005-2007-ig.

·                    Az általam szervezett „St.Art” Ifjúsági szimfonikus zenekarnak a 2005. – 2006. – 2007. évi Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon és a miskolci Művészetek Házában való szereplésének lebonyolítása.

·                    Yuri Simonov által szervezet karmesterkurzus rendszeres  résztvevője vagyok.

Jelenleg a váci Bartók Béla AMI, és a váci Selye János humán és Zeneművészeti SZKI kinevezett  ütőhangszer tanára vagyok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek