2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az Ünnepi Könyvhétre megjelenő köteteink

Az Ünnepi Könyvhétre megjelenő köteteink

Az Ünnepi Könyvhétre megjelenő köteteink
Ungváry Krisztián – Tabajdi Gábor: Budapest a diktatúrák árnyékában (1919-1989)
Ungváry Krisztián és Tabajdi Gábor rendhagyó útikalauza a totalitárius rendszerek és a XX. század traumatikus történelmi eseményei mentén veszi lajstromba Budapest azon emlékeit, amelyek javarészt ismeretlenek a turisták előtt, a városlakók számára pedig mára a történeti félmúlt homályába vesztek. A szerzőpáros budapesti sétáin feltárulnak az 1919-es tanácsköztársaság és az azt követő fehérterror, a német megszállás, a nyilas rémuralom és a zsidóüldözés, a világháborús főváros, a szovjet megszállás és a Rákosi-diktatúra, az 1956-os forradalom és szabadságharc, végül a Kádár-korszak elfeledett történeti helyszínei és emlékhelyei. Emellett az egyes történelmi eseményekhez köthető szobrok és műemlékek kapcsán a szerzők múlt és jelen emlékezetpolitikai törekvéseit is áttekintik. <>br Megjelenés: 2012. 06. 07.
Paksa Rudolf: A magyarországi szélsőjobb története
Nácik-e a fasiszták, és fasiszták-e a nácik? Kikkel szimpatizálnak, és mit képviselnek az újhungaristák? Mit jelképez a 88-as szám? Ideológia vagy heccpolitika áll-e a szélsőjobboldali irányzatok hátterében? Mikor és miért válnak sikeressé a radikálisok? És egyáltalán: mit jelent az, hogy szélsőjobb? Paksa Rudolf, az MTA Történettudományi Intézetének munkatársa új könyvében ezekre, és további olyan kérdésekre is választ kapunk, amelyek rávilágítanak a magyar szélsőjobboldal történetére.
Megjelenés: 2012. 06. 07.
A Jaffa Kiadó újdonságai
Szendi Gábor: Napfényvitamin
Szendi Gábor, az evolúciós tanok és a paleolit életmód ismereteinek hazai meghonosítója és képviselője legújabb könyvében a napfény és a D-vitamin fontosságára hívja fel a figyelmet. Mióta épületeken belül, autókban, napsütés elől elzárt helyeken töltjük napjainkat, szervezetünk nem jut hozzá a D-vitamin kialakulásához szükséges napfényhez, és ez súlyos betegségek kialakulásához vezethet! Most a szerző feltárja a tényeket és tévhiteket a napozás hatásaival kapcsolatban!
Várható megjelenés: 2012. 05. 23.
Kimberly Potts: George Clooney – Az utolsó filmcsillag
Egyetlen rajongó polcáról sem hiányozhat! George Clooney, akit kétszer is megválasztottak a világ legvonzóbb férfijának igazi híresség, aki azonban keményen megdolgozott a sikerért. A New York-i író és újságíró szerző bemutatja, hogyan lett filmcsillag a kisvárosi srácból, aki lassan, de tudatosan építette fel karrierjét, míg elismert színész, forgatókönyvíró, producer és rendező lett belőle.
Várható megjelenés: 2012. 05. 25.
Victoria Stilwell: A póráz két végén
Gondolkodjunk kutya módra! Ebben segít Victoria Stilwell, az egyik legismertebb és -elismertebb kutyák kiképzésével foglalkozó szakember. Könyvében a kutyakiképzőként, kutyamenhelyi tanácsadóként során szerzett tapasztalatait foglalja össze: egyszerű és hatékony megoldásokat nyújt a gazdák mindennapos kérdéseire, de a gyakran reménytelennek látszó helyzetekre is.
Megjelent! 2012. 05. 14.
Palotás Petra: Túl az Óperencián
Keményffy Kata, miután rájött, hogy szerelme mégsem vele képzeli el a jövőt, másfél évre elszegődik egy óceánjáró hajóra. Már az első napon kiderül, hogy a fedélzeten nem minden arany, ami fénylik, és legnagyobb segítséget apja leveleitől kapja, amelyek 15 esztendővel korábban íródtak, egy betegség utolsó hónapjaiban… Dél-kelet Ázsia titokzatos világában utazgatva szerelem, szex, félreértés, meggondolatlanság, őszinte érzelmek,szülő-gyermek kapcsolatok, sírás,de leginkább kacagás várja az olvasót!
Várható megjelenés: 2012. 06. 01.
Bauer Barbara: Légikisasszonyok
Sok kislány álma, hogy stewardess legyen. Amikor ezek az álmok elérhető közelségbe kerülnek, már merészebb gondolatok is megszületnek a tinédzser lány fejében, aztán huszonévessé érve már itt-ott – akár be nem vallottan – kissé pajzán gondolatok szövik át az egykori ártatlan álmokat. Számos férfi ábrándozik arról, hogy karjaiba zárhasson egy légikisasszonyt, de a lányok többségében is indított már el bizsergető gondolatot egy-egy sármos kapitány látványa, talpig uniformisban. Anna, Szonja, Dia és Dani négy egyedülálló fiatal. Az élettől mind mást várnak, máshonnan jöttek, és máshová tartanak. Életvitelük, stílusuk, értékrendjük jócskán eltér egymástól, de kimondva vagy kimondatlanul kalandra vágynak, flörtre és szerelemre, simogatásra vagy annál is többre. Olykor megbotránkoztató viselkedésüket, karakteres személyiségüket a légikísérők sajátos világán keresztül ismerjük meg.
Várható megjelenlés: 2012.06.01.
Rachael Bermingham, Kim McCosker: 4 hozzávaló gluténmentesen
A gluténmentes életmód is lehet vonzó és áldozatoktól mentes! Ezt mutatják be a tavaly megjelent nagy sikerű 4 Hozzávaló című könyv szerzői, a tévéműsorokból is jól ismert Rachael és Kim, akik több mint 400 könnyen elkészíthető, gazdaságos és gluténmentes étel receptjét gyűjtötték egy újabb kötetbe. Ismerős hozzávalókból, egyszerű módszerekkel, drága mérőeszközök nélkül, a legegyszerűbb konyhai eszközök – teáskanál, evőkanál – segítségével készíthet olyan gluténmentes ételeket, amelyek családját és barátait is elkápráztatják majd.
Megjelent! 2012. 05. 14.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek