2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az Imagine Dragons újra hazánkba látogat

A 2014-es Sziget Fesztiválon adott koncertjük után néhány napon belül ismét Budapestre látogat a méltán népszerű Imagine Dragons. A világhírű együttes már számos zenei díjat nyert megalakulása óta köztük öt Billboard Music Awards-ot, valamint World Music Awardot is, mi több további díjakra is kapott jelöléseket. A Billboard a 2013-as év áttörést elérő együttesének ítélte őket, míg az MTV is az év legnagyobb áttörést elérő együtteseként jegyezte a bandát.

Az amerikai rockegyüttesnek a 2012-es Night Visions című albumok hozta meg népszerűséget, melyről az első kislemezük az It’s Time volt. 2013 végére már több mint 3 millió példányban kelt el a Radioactive című sikerszámuk, mely Grammy-díjat is nyert. A Radioactive rekorddöntővé is vált, hiszen 23 hétig sikerült első helyen maradnia a Hot Rock Songs zenei listán, és 2013 végére már több mint hárommillió példányban kelt el, így nem véletlen, hogy az együttes egyik legsikeresebb dalaként tartható számon. A Rolling Stone „az év legnagyobb rock slágerének” titulálta a dalt. Az együttes második studióalbuma a 2015-ben megjelent Smoke + Mirrors volt, mely a Billboard 200 listán az első helyig jutott.

A második album előkészületei során azt az újévi fogadalmat tették az együttes tagjai, hogy addig nem adnak ki új albumot, amíg azt nem érzik, hogy teljesen el nem készültek az új anyaggal. Reynolds állítása szerint, nem akarták elkapkodni a munkálatokat, hiszen minél elégedettebbek akartak lenni az új albummal. A Night Visions Turné elején kezdték az új anyag megírását, és már a turné elején demókat rögzítettek, így az album felvételekor már 50 demó közül válogathattak.

Az együttest az énekes, Dan Reynolds, a gitáros Wayne Sermon alapította, a basszusgitáros Ben McKee és a dobos Daniel Platzman alapította. A második albumukat már a saját építésű stúdiójukban rögzítették. A banda tagjai megtapasztalták már a siker pozitív- és árnyoldalát is. Reynolds a brazíliai koncertjüket emlegeti csúcspontként, hiszen hatalmas élmény volt számára, hogy 80000 ember előtt játszhattak, mélypontnak pedig a hosszú turnék során adódó honvágyat említette. Annak ellenére, hogy az együttes pályafutása nem még kirívóan hosszú,  már így is jó pár tagcsere történt az évek során.

A 2009-ben alakult együttes mindig is fontosnak tartotta az élő zenélést, mi több a tagok úgy érzik, hogy a világturnék inspirálóan hatnak a zenei munkásságukra. A következő albumuk állításuk szerint a rockosabb vonalat fogja képviselni. Legújabb turnésorozatuk alkalmából számos európai városba látogatnak el, így akik lemaradtak róluk legutóbb, most bepótolhatják. Az Imagine Dragons szárnyaló sikere vitathatatlan, a januári koncertet kár lenne kihagyni, hiszen ki tudja, mikor látogatnak legközelebb hazánkba.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek