2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Az európai döntőben a Herman Ottó Múzeum videója!

Máris nagy sikert könyvelhet el a miskolci Herman Ottó Múzeum, hiszen videójuk bekerült a Museum Dance Off verseny európai döntőjébe.

Az Egyesült Államokból évekkel ezelőtt elindult verseny célja, hogy megmutassa a világ múzeumainak könnyedebb, vidámabb oldalát.  A múzeumi dolgozók egy-egy zenés videóklipbe foglalva táncolják be magukat a nagyközönség szívébe. Az idén a miskolci Herman Ottó Múzeum is elkészítette pályaművét, amit – Közép-, illetve Kelet-Európa képviseletében elsőként – adtak be a március 31-i határidőig.

A Museum Dance Off szervezői mindössze 4 nappal a nevezés lezárását követően, kedden értesítették a múzeumi projekt vezetőit, hogy a miskolci videót – vélhetően annak színvonala és a rá irányuló nagy figyelem miatt – kiemelték, és ezzel a pályamű egyenes ágon került be az európai hármas döntőbe. A többi európai videó a döntőbe kerülésért még megmérkőzik egymással az elsőkörös szavazáson, ahonnan két kisfilm kerül majd a kontinens-fináléba, a miskolci mellé. Érdemes kiemelni azt a csöppet sem mellékes körülményt, hogy négy nap alatt a miskolciak videóját több, mint 3300 alkalommal nézték meg, míg a többi európai vetélytárs legjobb esetben is csak párszáz megtekintésig jutott.

Az európai döntő szavazása május 2-án, kedden – magyar idő szerint – 14 órakor indul, és 24 órán keresztül tart majd. A voksolás linkjét híradásokban, a Facebook-on és minden egyéb kommunikációs csatornán közzé teszi a múzeum, kérve a közönség támogatását.  Amennyiben a miskolci kisfilmnek sikerül megnyernie az európai döntőt, úgy következhet a világ múzeumaival történő végső összecsapás! Ehhez igazi nagy összefogást szeretnének létrehozni a magyar projekt vezetői,  mivel a tavalyi győztes, a melbourne-i Victoria Museum 79 ezer szavazattal hódította el a trófeát.

A múzeum csapata már azon a kampányon dolgozik, amellyel szavazásra buzdítanak mindenkit, aki szeretné sikerre vezetni a verseny egyetlen magyar és persze közép-kelet európai résztvevőjét. A videó itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=ewuob7sgPRU

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek