2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

AZ EGRESSY BÉNI NEMZETKÖZI SZAVALÓVERSENY

A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma, a Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzat Kistérségi Társulás, valamint az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ immár XVI. alkalommal rendezi meg az Egressy Béni Nemzetközi Szavalóversenyt.

A rangos versenyt a 7-18 éves korosztály részére, 10 kategóriában szervezik meg.

A versenyre a területi elődöntőkön legjobban szereplő diákok kaptak meghívást: az encsi körzet, valamint Kazincbarcika és környéke legjobbjai, továbbá a határon túli területekről is érkeznek versenyzők. Szlovákiából Rimaszombat és környéke, Rozsnyó és környéke, Szepsi és környéke, Tornaalja és térsége, továbbá Buzita környéke képviselteti magát, de a Vajdaság- Csantavér térségéből is érkeznek versenyzők. Így összesen 126 diák vesz részt a versenyen, ebből 80 versenyző a határon túlról érkezik.

A szavalóversenyen eredményesen szereplő tanulók és felkészítő tanáraik értékes könyvjutalmat kapnak, továbbá valamennyi versenyző oklevél elismerést vehet majd át.

Az eltelt évek bizonyítják, hogy szükség van arra, hogy a legjobbak egy rendkívül színvonalas verseny keretében összemérjék tudásukat.

A rendezvény emellett lehetőséget ad az iskolák közötti kapcsolatok kiépítésére, és a szakmai tapasztalatcserére is a különböző települések pedagógusai között.

 

A rendezvény főszervezője: Dienes Mária KEF elnök.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek