2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

AZ EGRESSY BÉNI NEMZETKÖZI SZAVALÓVERSENY

A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma, a Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás, továbbá az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ immár XVII. alkalommal rendezi meg az Egressy Béni Nemzetközi Szavalóversenyt.

A rendezvény főszervezője: Dienes Mária KEF elnök.

A versenyt 7-18 éves korosztály részére, 10 kategóriában szervezzük.
Meghívást a területi elődöntőkön legjobban szereplő diákok kapnak: az encsi körzet legjobbjai, kazincbarcikai és környéke, valamint a határon túli területekről Szlovákiából. Rimaszombat és környéke, Rozsnyó és környéke, Szepsi és környéke,Tornaalja és térsége, Vajdaság-Csantavér  térségéről érkeznek a szavalók.

Most 129 versenyző vesz részt a versenyen, ebből 92 versenyző a határon túlról érkezik.

Részt veszünk a területi versenyek zsűrizésében is.
A versenyen eredményesen szereplő tanulók és felkészítő tanáraik értékes könyvjutalmat kapnak, valamennyi versenyző oklevelet kap.
A határon túli területekről érkezőket vendégül látjuk.

Az eltelt évek bizonyítják, hogy szükség van arra, hogy a legjobbak egy rendkívül színvonalas verseny keretében összemérjék tudásukat.
A rendezvény lehetőséget ad az iskolák közötti kapcsolatok kiépítésére is.
Szakmai tapasztalatcserére a különböző települések pedagógusai között.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…