2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Az Avalon International School az első vidéki iskola, mely Cambridge akkreditációt szerzett

Az Avalon International School az első vidéki iskola, mely Cambridge akkreditációt szerzett

A tavaly megnyílt Avalon Nemzetközi Iskolának köszönhetően   a vidéki városok közül Miskolc büszkélkedhet elsőként azzal, hogy Cambridge-i iskolarendszer által akkreditált oktatási intézménnyel rendelkezik. Három budapesti iskola után az Avalon International School akkreditációja is sikeres volt, és a Cambridge Assessment International School egyik tagiskolája lett. Ráadásul az Avalon az ország első nemzetközi iskolája, ahol már az első lépéstől, az általános iskolai évektől a Cambridge International oktatási programja szerint folyik az oktatás.

Az Avalon Nemzetközi Iskola az első vidéki iskolaként vált a Cambridge Assessment International Education által akkreditált tagiskolává, mely szervezet világszerte több mint egymillió diákot számlál a világ 160 országában. Ehhez a közösséghez csatlakozott az AIS, hiszen mostantól már az intézmény is a Cambridge International 10 000 tagú hálózatának aktív tagja. A Cambridge Pathway (a Cambridge-i Tanulási út) egyenes út a tanulmányok sikeres elvégzésében  már 5-6 éves kortól egészen 19 éves korig.  Ennek az első lépcsőfokát a Cambridge Primary jelenti, amely a Cambridge Assessment International Education általános iskolai (6 éves) programja. Az Avalon Nemzetközi Iskola szeptember 1-jétől már a világszínvonalú Cambridge Primary tanmenet szerint kezdi az új tanévet.

A Cambridge Primary nemzetközi oktatási programot több mint 1300 iskolában, világszerte 110 országban oktatják. Ez tipikusan az 5-6 éves korosztálytól a 11-12 éves korosztályra íródott tanítási és tanulási program, mely a gyermekek tudását és készségeit fejleszti az angol, a matematika, a tudományok (természetismeret), az informatika, illetve a globális szemléletmód tantárgyakon keresztül. Az oktatási program kereszttanterve által a folyamatos információéhségre és az egyéni gondolkodásra ösztönzi a diákokat.  Ahogy a Cambridge Assessment International Education, így az Avalon International School is a diákokat az életre készíti fel, támogatja őket abban, hogy kíváncsiságukat és egy életen át tartó tanulásvágyukat kialakítsák és fenntartsák.

A Cambridge Primary program továbbá segítséget nyújt a tanároknak is a diákok tudás- és készségszintjének felmérésében mind a hat év során, így az Avalon Nemzetközi Iskola tanárai a Cambridge-i elvárásoknak és színvonalnak megfelelően követhetik nyomon a diákok folyamatos fejlődését illetve mérhetik fel erősségeiket vagy esetleges hiányosságaikat.

„Nagy örömünkre szolgál bejelentenünk, hogy az Avalon International School csatlakozott a Cambridge Primary általános iskolák nemzetközi közösségéhez, és nagyon várjuk a hosszan tartó produktív közös munkát. A Cambridge Primary program a diákokat egy aktív és kreatív tanulási úton indítja el, ami biztos alapokat ad számukra a további tanulmányaikhoz.” – nyilatkozta Christine Özden, a Cambridge Assessment International Education vezérigazgatója.

„Hatalmas megtiszteltetésnek érezzük, hogy iskolánk a Cambridge Assessment International Education által akkreditált tagiskolává vált. Mi is nagy reményekkel várjuk a közös munkát a világhírű intézménnyel, hiszen az akkreditációnak köszönhetően ugyanazokat a lehetőségeket és tanulási feltételeket tudjuk a miskolci és a környékbeli gyermekek számára megteremteni, mint bármely más Cambridge International School a világ más pontjain, például Londonban, Cambridge-ben, New Yorkban, vagy Sydneyben.” – mondta Oláh Tünde az Avalon Nemzetközi Iskola igazgatója.

Az újonnan akkreditált iskola célja, hogy az általuk tanított gyermekek magabiztos, felelősségteljes, reflektív, innovatív, együttműködő, érdeklődő, illetve megalapozott szakmai tudással rendelkező tanulókká váljanak.

„Társadalmi szerepvállalásunk az AIS létrehozásával vitathatatlanul hozzájárul ahhoz, hogy megállítsuk a nemzetközi oktatást igénylő családok elvándorlását a régióban. Büszkék vagyunk, hogy első vidéki városként Miskolcon van akkreditált Cambridge-i oktatás, és mi vagyunk Magyarországon az első olyan nemzetközi iskola, amely kifejezetten csak a Cambridge Assessment International Education tanmenete szerint oktat – magyar nyelv és irodalom tantárgy kivételével. Célunk a nemzetközi oktatási paletta további bővítése, melyhez az AIS az első lépcső.” – nyilatkozta Tóth Róbert, az Avalon Nemzetközi Iskola Alapítvány kuratórium elnöke.

Az iskoláról és az oktatási programjáról bővebb információt az ais.hu weboldalon olvashatnak. https://www.ais.hu/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek